Cartofi noi în coajă cu ceapă verde

Suntem în plin sezonul cartofilor noi şi al cepei verzi, de aceea, o reţetă delicioasă care să le includă pe amândouă, este perfectă. Cartofii noi au o coajă fină şi comestibilă, prin urmare nu este nevoie să-i cureţi, ci doar să-i speli foarte bine.
Ingrediente:

1 kg de cartofi noi, 
o legătură de ceapă verde
1 lingură cu unt, 
1 ceaşcă cu apă, 
sare.

Preparare:

Se spală bine cartofii şi se opăresc cinci minute în apă clocotită cu sare. 
Se scurg bine şi se pun într-o tavă cu o lingură de unt şi ceapă tăiate rondele. 
Se pun la cuptor acoperiţi şi se ţin să se rumenească. 
Se adaugă o ceaşcă cu apă şi se lasă la cuptor până zeama scade de tot. 
Cartofii rămân foarte fragezi înăuntru şi rumeni pe afară.