Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor

Cartofii la cuptor cu rozmarin şi stropiţi cu puţin ulei de măsline sunt un deliciu, fiind potriviţi ca garnitură pentru o masă de prânz sau cină. Se prepară foarte rapid şi nu este o reţetă costisitoare.

Cartofii la cuptor cu rozmarin şi stropiţi cu puţin ulei de măsline sunt un deliciu, fiind potriviţi ca garnitură pentru o masă de prânz sau cină. Se prepară foarte rapid şi nu este o reţetă costisitoare.

Ingrediente:


- 6-8 cartofi noi, de mărime medie;
- 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire;
- 1 pahar mic de smântână;
- o legatură de mărar;
- câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau uscat;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- un ardei iute uscat.

Mod de preparare:

 

  • Cartofii se curaţă de coajă, se spală bine, se taie în sferturi şi se pun într-un castron. Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul şi ardeiul iute, se amestecă bine, astfel încât cartofii să ia contact cu uleiul.
    Se pun într-un vas termorezistent iar deasupra se presară frunzele de rozmarin şi se adaugă un pahar cu apă. Se lasă la cuptor timp de 30 - 45 de minute. După primele 20 de minute de coacere se pun şi feliile de bacon pentru a se rumeni.
  •  Smântâna se amestecă împreuna cu o jumătate din legătura de mărar, un praf de sare şi unul de piper şi cu zeama de la o jumătate de lămâie.


Servire:

  • Cartofii se aşază pe farfurie, cu feliuţele de bacon deasupra lor. Din loc în loc se presară smântână.
    La final se ornează cu restul de mărar.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod