Dar, oricât de ispititor ar suna acest tablou, în realitate, pâinea nu este nici pe departe la fel de miraculoasă pentru sănătate cum este pentru papilele tale gustative. Cum majoritatea sortimentelor sunt preparate numai cu făină albă, procesată și lipsită de nutrienții săi prețioși, aportul la sănătate este aproape nul.
De partea cealaltă însă, pâinea are dezavantaje cu prisosință: poate îngreuna digestia, crește glicemia și coeficientul de calorii și este nocivă pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Înlocuitor de pâine: rețete fără făină, cu același gust divin
Lumea nu a început cu făina de grâu și cu siguranță nu se va termina cu ea! Rețetele de mai jos nu sunt doar mult mai gustoase și mai sănătoase! Majoritatea sunt preparate tradiţionale, din moși-strămoși, care revin să cucerească și timpurile moderne!
Pâinea Oopsie
Nu te lăsa amăgită de numele acestui înlocuitor de pâine, nu e protagonist al unui moment de tipul „oops, I did it again”.
Iată de ce ingrediente ai nevoie:
3 ouă;
½ cană de cremă de brânză;
sare;
½ lingură de pulbere de semințe de psyllium husk (opțional);
½ lingură de praf de copt.
Modalitate de preparare:
Sparge ouăle și separă albușurile de gălbenușuri.
Separat, bate albușurile spumă și adaugă sarea. Nu te opri decât atunci când preparatul e atât de gros, încât nu mai curge din bol.
Mixează gălbenușurile cu crema de brânză. Opțional, aici poți adăuga și pulberea de semințe de psyllium husk și praful de copt.
Adaugă albușurile peste compoziția cu gălbenușuri, extrem de încet. Este musai să păstrezi textura aerată a compoziției,
Formează 6 sau 8 pâinici oopsie și pune-le la cuptor.
Lasă să se rumenească la o temperatură de circa 150 de grade, timp de 25 de minute. Scoate-le când sunt aurii și zâmbitoare!