Bucatarie cu spirit nomad sau clasic & sic?

Ai o fereastra in mica ta bucatarie si nu stii cum sa profiti de ea? Pentru a intregi decorul, vopseste lemnaria ferestrei in acelasi ton cu partea inferioara a peretelui.

O bucatarie clasica & sic...


Bucataria ta foarte moderna se poate imbogati cu elemente clasice, preluate din camarile de altadata, cum ar fi marile etajere si lavoarul destul de adanc. Acum iti poti realiza un decor retro, totodata sic si confortabil. O idee ar fi sa faci o vizita targurilor de vechituri.

Ce zici de o bucatarie in totalitate din lemn? Achizitioneaza niste rafturi care sa se asemene cu o biblioteca imensa, dotata cu o scara pentru accesul la stivele de sus, cu etajere destul de late pentru a depozita confortabil maximum de vesela.

Cu un aspect destul de placut, masca de chiuveta poate fi realizata cu minimum de cheltuiala, din scanduri pline, albite pur si simplu cu vopsea acrilica diluata.

Poti asocia modernitatea unui mobilier profesional din inox cu farmecul unei mese de atelier, achizitionata de la targul de vechituri, si cu o colectie de vechi obiecte casnice. Cumpara farfurii vechi, pictate, pe care le poti agata deasupra mesei. Apeleaza la o serie de etajere cu fixare invizibila, pe care le folosesti ca suporturi dragute pentru un set de carafe, realizate din sticla suflata, si pentru borcanele de dulceturi de casa.
De-a lungul etajerei poti suspenda cesti de cafea de forme si marimi diferite - o idee decorativa usor de preluat, fixand carlige mici pe muchia etajerei. Usile mobilierului pot fi decorate cu cifre pictate (foloseste sabloane pentru a le picta).

Iti doresti o bucatarie calduroasa si traditionala? Poti porni de la o masa de lemn, acoperita de o fata de masa traditionala in carouri rosii... De un rosu stralucitor, frigiderul foarte vechi a fost revopsit de catre un tinichigiu cu o vopsea spary - iata o idee excelenta pentru a da un nou look unui frigider vechi. Peste mobila din lemn, ale carei multiple sertare erau altadata rezervate ingredientelor si condimentelor de tot felul, asaza o placa de marmura drept blat de lucru.
La fel ca in bucataria bunicii, perdelele incretite, din panza subtire, imbraca partea de jos si de sus a ferestrei - o solutie extrem de simpla pentru a da o tenta de vechi unei bucatarii.

O bucatarie ca o debara? Nimic mai simplu. Poti crea una romantica, cu un farmec desuet imprumutat din bucataria bunicilor tai, cu blat de marmura si elemente decorative din lemn decupat. Lavoarul paralelipipedic este incastrat in blatul de lucru din marmura - alimentat de un robinet retro, din cupru, are o frumoasa profunzime. Anima putin atmosfera vopsind peretii in galben viu si decorand frigiderul cu abtibilduri reprezentand flori de mac.
Pe perete, apeleaza la doua bare magnetice care folosesc pentru prinderea unui set de cutite.

 

Articol realizat cu ajutorul cartii "40 de idei pentru amenajarea bucatariei", aparuta la Editura House of Guides

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ssamara20 pe 2 Feb 2010, 13:40
    ....

    fotografia 16 parca ar fi facuta in bucataria de vara a bunicii :)) sincer cred ca cel mai important e atunci cand iti aranjezi bucataria sa ti cont de locul unde vrei sa fie amplasat aragazul si ghiuveta, si sa mai ramana spatiu si ptr o masuta unde sa servesti macar o cafea dimineata, eu sunt adepta a stilului modern , in primul rand prea multe dulapuri si pardoseala din lemn intr-o bucatarie in cativa ani se transforma intr-un cosmar, lemnul se pateaza mai usor, se zgarie si retine apa! un dezastru si mai mare ar fi la romani ar fi sa vezi in living plasma si coltare de piele ultra moderne, cat mai multe spoturii iar bucataria sa fie in stil nomad :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod