Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai dulci deserturi, baclavaua poate fi mâncată la orice oră din zi şi din noapte.
Ingrediente:
400 g miez de nucă zdrobit
150 g migdale pisate
1 linguriţă de praf de scorţişoară
1 lingură de zahăr praf
3 linguri de ulei
2-3 pachete cu foi de plăcintă
Pentru sirop:
250 g de zahăr
150 ml de apă
3 cuişoare întregi
3 linguriţe de suc de lâmâie
Mod de preparare:
Se porneşte cuptorul înainte de a începe treaba, după care se ung cu ulei fundul şi părţile laterale ale unei tăvi dreptunghiulare.
Nucile se amestecă într-un castron, alături de migdale, de scorţişoară şi de zahărul pudră.
Se iau patru foi de plăcintă şi se aşază pe tava unsă cu ulei, iar jumătate din fiecare foaie este unsă la rândul ei cu ulei şi se împătureşte în două.
Una dintre cele trei porţii din amestecul de nuci se întinde pe aluat şi se acoperă cu alte patru foi de plăcintă, preparate la fel ca primele patru.
Se întinde un nou strat de amestec, apoi unul de aluat, până se termină umplutura. Suprafaţa finală se unge cu ulei şi se taie cu cuţitul pe lung, de patru ori, după care se lasă la cuptor timp de 30 de minute, până prinde o culoare aurie.
Se pune la fiert siropul din zahăr şi cuişoare, iar după ce este gate se lasă la răcit, după care se toarnă peste baclavaua fierbinte.
Posteaza comentariu