Rareori se întâmplă să auzi că unei persoane nu-i place pizza. Este una dintre mâncărurile pe care este imposibil să nu le apreciezi și să le consumi cu mare poftă. Indiferent de topping-urile pe care le alegi, atunci când ai o rețetă italiană bună și obții un aluat de pizza pufos toată lumea va fi mulțumită de rezultatul obținut.
Ca să nu cumperi blatul din comerț, iată cât de simplu poți să faci un aluat de pizza pufos cu drojdie:
- 500 grame de făină
- 1 linguriţă cu sare
- 3 linguri cu zahăr
- un plic cu drojdie uscată
- 330 mililitri de apă caldă
- 1/5 cană cu ulei de măsline extravirgin.
Se amestecă manual ingredientele şi se frământă doar puţin.
Se lasă aluatul la dospit o jumătate de oră într-un loc călduţ.
Se pune apoi 1/5 de cană cu ulei de măsline extravirgin şi se frământă bine până când aluatul absoarbe uleiul.
Se lasă din nou la dospit încă o jumătate de oră.
Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se împarte aluatul, se întinde fiecare bucată de aluat foarte bine cu sucitorul pentru a forma un cerc mare şi se aşază în tava cuptorului tapetată cu o foaie de copt.
Se ornează cu suc de roşii, mozzarella, busuioc, ciuperci, porumb, ardei roşu, rondele de ceapă şi alte ingrediente preferate.
Se lasă pizza la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.