Opteaza pentru florile uscate, mobilierul second-hand sau durabil cu toxicitate redusa pentru a face economie de lemn sau a recicla mai usor. Doresti sa oferi o nota exotica unei camere? Poti face acest lucru cu ajutorul "pieselor de mobilier din fibre vegetale de zambila de apa. Acestea, pe langa designul si textura deosebita, sunt foarte rezistente, flexibile, potrivite atat pentru interior cat si pentru exterior.", adauga Oana Gavriliu.
Nu uita sa folosesti si obiecte de decor confectionate din bambus! Acestea au o rezistenta si o flexibilitate la fel de mare sau chiar mai mare decat cele din orice alt tip de lemn. In plus, bambusul creste foarte rapid (in aproximativ patru ani atinge maturitatea), spre deosebire de alti copaci care au nevoie de chiar si 60 de ani. Poti chiar sa iti achizitionezi o astfel de planta, care ajunge la 70 cm, pentru ca in filosofia feng-shui aduce noroc in caminul tau.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand redecorezi este luminozitatea casei tale. Iata ce ne sfatuieste decoratorul nostru, Oana Gavriliu: "Luminozitatea spatiului poate fi asigurata de peretii vitrati, pe cat posibil, iar ca si corpuri de iluminat foloseste globuri de hartie, lampioane, care vor completa aerul exotic si, in acelasi timp, vor crea atmosfera intima. In plus, foloseste becuri economice pentru a pastra linia eco a interiorului. Acoperirea vitrajelor se poate face cu draperii si/sau perdele din materiale naturale, cum ar fi bumbac, iar covoarele vor fi din impletituri naturale: sisal, iarba de mare, bambus, hartie.".
In materie de obiecte de decor de mici dimensiuni, Oana Gavriliu ne recomanda o gama foarte larga de lumanari in coaja de bambus, boluri din nuca de cocos sau lemn de maslin si chiar vaze inalte ce pot gazdui cateva tulpini de bambus uscate.
In concluzie, "pentru o amenajare eco vei folosi cat mai multe obiecte si texturi naturale, biodegradabile si reciclabile, in culori pamantii, brunuri, roscat, verde maslin, ivory, cu accente orange sau rosii, scaldate in multa lumina solara. Trebuie evitate plasticul, inoxul, si contrastele de culori tari, saturate.", ne mai spune Oana Gavriliu, decorator.
Posteaza comentariu