Adu frumusetea verii pe terasa ta!

O extensie a locuintei tale, terasa, sau, daca locuiesti intr-un apartament, balconul, revendica mai multa atentie si grija din partea ta, odata cu sosirea verii.
O extensie a locuintei tale, terasa, sau, daca locuiesti intr-un apartament, balconul, revendica mai multa atentie si grija din partea ta, odata cu sosirea verii. Daca pana acum frigul te-a determinat sa nu zabovesti prea des in aceasta zona a locuintei tale, vara ai unda verde pentru a-ti transforma terasa intr-o oaza de racoare si, de ce nu, de rasfat!

In special daca traiesti intr-un oras mare, unde asfaltul aproape monopolizeaza privelistea pe care o ai de la fereastra casei, mici trucuri deco te pot ajuta sa-ti transformi complet balconul sau terasa, cu beneficii din punct de vedere estetic si generatoare de confort.

Decoratiuni pentru terasa


Foarte putine persoane au privilegiul de a locui intr-o casa spatioasa, care dispune de o terasa generoasa. Insa, chiar daca nu ai spatiul pe care ti l-ai fi dorit, il poti valorifica si transforma intr-un adevarat paradis. Pune accent pe decoratiuni simple, dar de efect, si fereste-te de extreme - o terasa goala, anosta sau, dimpotriva, inzorzonata, precum un pom de Craciun.
Foloseste-ti imaginatia si creaza, astfel, un spatiu reconfortant, care sa-ti reflecte personalitatea si sa reflecte stil si bun gust.

Elementul de vitalitate al unei terase este, cu siguranta, spatiul verde. Preferi plantele inalte sau "cataratoare"? O terasa permite, de regula, amplasarea unor plante mai mari, precum filodendronul sau palmierii. In plus, poti opta pentru suporturi speciale, care vor deveni locul preferat de "infasurat" al unor plante cum sunt zorelele sau iedera. Un astfel de suport poate fi achizitionat din magazinele de specialitate la preturi cuprinse intre 30 si 150 lei.

Spatiul oferit de o terasa permite amplasarea unor ghivece mai mari, care vor aduce un plus de culoare si vor infrumuseta aspectul acesteia. Poti intregi peisajul cumparand mici statuete din bronz, pe care le gasesti la preturi cuprinse intre 45 si 110 lei. Daca ai copii, un leagan sau o fantana arteziana i-ar putea determina sa petreaca mai mult timp jucandu-se pe terasa.
Un leagan costa intre 150 si 600 lei, in timp ce pretul unei fantani arteziene variaza intre 180 si 3.400 lei.

Alegerea mobilierului este etapa care urmeaza selectarii plantelor care iti vor inviora terasa. Magazinele de specialitate ofera o paleta larga de obiecte de mobilier, in functie de tematica pe care doresti sa o adopti in decorare, dar si de confortul pe care il cauti. Poti opta pentru diferite stiluri de mobilier, precum cel modern, in culori vii, retro sau din ratan. Urmareste indicatiile personalului magazinului respectiv sau informeaza-te in avans asupra modalitatii optime de a ingriji mobilierul ales.

Daca esti o fire sensibila, dincolo de utilitatea lui practica, ai putea fi interesata de ceea ce exprima un anumit tip de mobilier si ambianta armonioasa pe care o creeaza impreuna cu plantele. Trandafirii si regina noptii au un aer melancolic si merg cu un mobilier retro, in timp ce panselutele, margaretele sau garoafele pun in valoare un mobilier modern.

Obiectele de iluminat intregesc peisajul pe care il ofera terasa ta, atat timp cat sunt bine alese.
Nu este necesara utilizarea a mai mult de una sau doua lampi ori felinare, care sa respecte specificul mobilierului ales. Daca mobila are o culoare neutra, un lampadar de hartie colorata (intre 53 si 95 lei) pe care sa il poti agata ar inveseli spatiul; la fel poti proceda si cu o lampa inalta, cu picior (intre 80 si 700 lei).

Decoratiuni pentru balcon


Balconul presupune, prin constructia sa, un spatiu mic la care trebuie sa te limitezi. Insa, oricat de redus ar fi spatiul pe care il ai la dispozitie, creativitatea ta poate gasi solutii infinite pentru a-l transforma intr-un loc al relaxarii si al bunei dispozitii.

In aceasta situatie, evident, optezi pentru un numar mai mic de ghivece si pentru plante mai scunde. Alege muscate, bonsai sau chiar ghirlande de flori, pe care le poti insira de-a lungul balconului. Creaza un efect de basm, cumparand pitici decorativi pentru ghivece sau furtunase colorate pentru udat.

Iluminatul nu este neaparat necesar pentru un balcon, insa, daca tii mortis, poti crea un efect interesant, punand cateva lumanari pe masuta din balcon, alaturi de un bol cu potpourri.

Mobilierul trebuie sa se rezume, in acest caz, la o masa cu scaune, sau la o canapea mica, alaturi de o masuta care sa i se potriveasca, si al carui pret variaza intre 150 si 450 lei.


Evita sa incarci prea mult balconul cu lucruri inutile sau sa alegi obiecte de mobilier voluminoase si grele. Intentia ta este aceea de a transforma acest spatiu al locuintei tale intr-unul relaxant, deconectant, de aceea crearea iluziei de mai mult spatiu este binevenita. Un mic truc poate fi achizitionarea unei usi de sticla pentru intrarea in balcon, care nu este doar atractiva, ci confera si senzatia unui spatiu mai extins.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • FloriDo pe 3 Iun 2008, 13:01
    Este adevarat!

    Avand in vedere ca locuim intr-un oras plin de poluare dar lipsit de vegetatie, amenajarea terasei ne-ar putea aduce putina relaxare. Mie mi-ar placea ca dimineata, in loc sa-mi beau cafeaua in bucatarie sa o beau pe terasa printre plante, iar daca as reusi sa cumpar si o fantana arteziana cred ca ar fi vis. As pleca mult mai relaxata la serviciu!

    0
    0

  • simona pe 3 Iun 2008, 10:02
    interesant

    Sunt de acord. terasa este foarte importanta pentru o casa in oras. mi-am adus aminte ca si eu trebuie sa imi redecorez balconul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod