În plus, în timpul practicării exerciţiilor fizice, creierul elibereaza endorfine care ne ajuta sa ne relaxam şi sa fim mai bine dispuşi.
Dacă avem un program solicitant, care nu ne lasă foarte mult timp liber, putem alege să facem o plimbare pe jos atunci când mergem la şcoală sau la birou, fie când ne întoarcem seara acasă.
Dacă vremea este frumoasă, putem face o plimbare de o oră prin parc, putem ieşi la joacă cu cei mici sau să mergem cu bicicleta. În weekend, mişcarea nu ar trebui să lipsească numănui, pentru că ne dă energie şi ne ajută să ne detaşăm pentru un timp de treburile obişnuite.
Forma de sport practicată diferă de la o persoană la alta, în funcţie de vârstă, condiţie fizică sau stare de sănătate. Unele persoane preferă să alerge sau să înoate, altele preferă un sport de echipă, precum fotbalul sau baschetul.
Putem să ne îndreptăm către forme mai uşoare de sport, precum exerciţiile de streching, pilates sau yoga, pe care le putem practica chiar acasă sau către forme mai distractive, aşa cum este dansul.
Este foarte important ca mişcarea să fie însoţită şi de o hidratare corespunzătoare.
Pe măsură ce depunem un efort fizic, eliminăm apa din organism sub formă de sudoare, sau prin plămâni atunci când respirăm. Dacă apa nu este înlocuită la intervale regulate de timp, înainte, pe parcursul şi după activitatea fizică, se poate instala deshidratarea.
Aşa că nu uitaţi să beţi apă minerala naturala cu un reziduu uscat scăzut (cantitate scazuta de minerale dizolvate), cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru, atunci când faceţi mişcare.