Nu te teme, deoarece îți spunem care sunt cele mai comune greșeli pe care le facem și cum să le evităm.
1. Supraîncărcarea mașinii de spălat
Ar trebui să speli lenjeria de pat o dată pe săptămână. Când o faci, însă, nu supraîncărca mașina de spălat. Prea multe articole cauzează aglomerarea și rufele nu se vor spăla bine.
2. Folosirea balsamului
Probabil că nu este nevoie de balsam pentru lenjerii de pat. În schimb, porți turna între un sfert și o jumătate de cană de oțet alb simplu în dozatorul de dedurizare al mașinii de spălat la fiecare încărcare. Și nu, cearșafurile tale nu vor mirosi a salată, dar vor fi mai curate.
3. Utilizarea înălbitorului pe lenjerii de pat care nu sunt din bumbac
Înălbitorul este un produs dezinfectant excelent, dar este aspru pentru lenjerii de pat. O altă opțiune este să încerci o alternativă de înălbire, care îndepărtează orice fel de pată și luminează, dar este, de asemenea, suficient de blândă pentru toate tipurile de țesături.
4. Nu utilizezi un agent de îndepărtare a petelor
Spălarea normală nu este excelentă pentru a scăpa de uleiurile de pe articole precum fețele de pernă și cearșafuri. Tratează-le cu un detergent de pete special care va îndepărta petele cu ușurință.
5. Supraîncărcare cu detergent
O greșeală comună pe care o facem majoritatea este să punem mult detergent, crezând că astfel rufele se vor spăla mai bine. Din păcate, nu este așa. În timp, detergentul se poate acumula, făcând așternuturile să fie rigide. Dacă utilizezi o capsulă de detergent, rămâi la dimensiunea de încărcare recomandată. Dacă preferi detergent lichid sau praf, umple paharul până la prima linie.
6. Uscare excesivă
Acele lenjerii de pat care se usucă la o temperatură prea ridicată sau se usucă prea mult timp se vor uza mai repede, iar fibrele pot lua și un miros ușor ars. Utilizează instrucțiunile de pe eticheta lenjeriei de pat pentru a seta temperatura corectă la uscător, apoi scoate lenjeriile afară chiar înainte de terminarea ciclului.
7. Amestecarea lenjeriilor cu alte articole
O regulă generală este de a sorta și separa lenjeriile de pat de orice altceva. Lucruri precum lenjeria de corp și hainele de antrenament transpirate, chiar și după spălare, pot purta bacterii. Așadar, nu le amesteca cu lenjerii de pat. Prosoapele și alte țesături grele au tendința de a usca lenjeriile. Păturile ar trebui să fie, de asemenea, spălate separat pentru a împiedica scamele să se adune pe alte articole.
8. Nu lași lenjeriile de pat să respire
Chiar daca ai comandat lenjerii de pat de pe Emag, tot au nevoie de spațiu pentru a se usca bine și a rezista la mucegai. Alege un loc spațios și bine aerisit, precum un balcon, pentru a usca lenjeriile de pat. Asigură-te că nu gătești în aceeași zi sau că aerul de afară nu este foarte poluat sau urât mirositor când usuci rufele. Un alt sfat esențial: asigură-te că dulapul în care depozitezi lenjerii de pat rămâne uscat și are o circulație adecvată a aerului pentru a preveni acumularea de mucegai.
9. Ignori pernele
Între spălări, utilizează huse de pernă de protecție cu fermoar pentru a păstra murdăria departe. Pentru a spăla pernele, verifică eticheta pentru instrucțiuni specifice de îngrijire. Fiecare pernă este diferită. Iată câteva sfaturi generale pentru menținerea unui miros de perne curate și proaspete:
Spală pernele din spumă într-o chiuvetă cu apă caldă și un pic de detergent ușor. Rulează-le strâns într-un prosop mare pentru a îndepărta apa, apoi usucă-le la aer.
Pernele cu umplutură sintetică (cunoscute și sub numele de puf alternativ sau nealergenic) pot fi aruncate în mașina de spălat într-un ciclu ușor, apoi clătite de două ori. Usucă-le la temperatură scăzută cu bile de uscător sau o pereche de mingi de tenis curate pentru a se usca mai repede.
Spală manual pernele din puf și permite-le un timp mai lung de uscare.
Posteaza comentariu