8 soluţii ca să nu cheltui bani aiurea în supermarket. Vezi ce ai de făcut!

Supermarketul te ajută să economiseşti timp la cumpărături, dar oferă simultan preţuri mai mici decât media la unele produse şi preţuri mai mari la altele. Dacă vrei să îţi reduci cheltuielile, fără să pierzi timp prin mai multe magazine, încearcă 8 soluţii ca să nu cheltui bani aiurea în supermarket.
Supermarketul te ajută să economiseşti timp la cumpărături, dar oferă simultan preţuri mai mici decât media la unele produse şi preţuri mai mari la altele. Dacă vrei să îţi reduci cheltuielile, fără să pierzi timp prin mai multe magazine, încearcă 8 soluţii ca să nu cheltui bani aiurea în supermarket.

Ofertele speciale și cupoanele de reduceri îți pot scădea cheltuielile, dar sunt doar o mică parte a strategiei de economisire la cumpărături.

Mănâncă înainte să pleci la cumpărături

Cea mai importantă regulă atunci când faci cumpărături de alimente este să fii satulă. Când mergi la supermarket înfometată, riscul de a cheltui bani în exces pe mâncare este mult mai mare.
Chiar dacă îl conștientizezi, poți cădea în această capcană.

Fă-ți corect lista de cumpărături

Lista de cumpăraturi se face după ce ai verificat cămara, frigiderul și dulapurile. Dacă ai alimente expirate, fă-ți o notiță care îți amintește să le cumperi într-un ambalaj mai mic data viitoare. Acestea pot fi mai scumpe, dar cheltuielile pe cantități mari, care nu sunt folosite complet, sunt uneori o risipă și mai mare.

Începi cu cele mai scumpe cumpărături

Când ai la îndemână lista și ți-ar propus o sumă în care să te încadrezi, pune mai întâi în coș cele mai scumpe produse, apoi calculează câți bani mai ai la dispoziție.
Excepția evidentă inculde produsele înghețate sau care sunt foarte perisabile când sunt scoase de la temperatura optimă de păstrare.

Profită de reduceri în mod rațional

Reducerile de prețuri sunt uneori foarte atrăgătoare în supermarket, dar acasă te întrebi ce a fost în capul tău. Verifică termenul de expirare, pentru a nu cheltui prea mult pe un produs pe care nu ai timp să-l consumi complet.

Baxurile foarte mari sunt o idee bună pentru produsele necesare constant, de la sare până la detergenți și alte produse de curățat. Nu sunt însă recomandate pentru gumă de mestecat sau alte lucruri de care te vei sătura cu siguranță înainte să le consumi complet.

Mergi mai rar la supermarket

Micșorează numărul de ocazii în care poți să cheltui bani aiurea și mergi mai rar la supermarket.
Cu o listă bine făcută, poți face cumpărături și o singură dată la două săptămâni. Astfel economisești timp și banii cheltuiți pe transport la o vizită săptămânală.

Verifică ambalajul cu atenție

Când produsul dorit este disponibil în mai multe greutăți, verifică și compară raportul dintre preț și greutate. Uneori un pachet mare poate fi mai ieftin decât două mai mici care conțin fiecare jumătate din cantitate, alteori situația este inversă.

Cumpără legumele și fructele în sezon

De primăvara până toamna, te poți bucura din plin de legume și fructe chiar atunci când sunt în sezon. În afara sezonului le poți găsi uneori mai ieftin, dar calitatea lor este mai îndoielnică dacă au fost importate și păstrate timp îndelungat în depozite sau tratate în diferite moduri pentru a nu se deteriora.

Evită raioanele care nu au legătură cu lista

Pericolul cel mai mare pentru portofelul tău atunci când optezi pentru un hipermarket este plimbarea relaxată prin întregul magazin.
Dacă ți-ai propus să cumperi doar mâncare și produse de curățat, evită zonele cu haine, cărți sau alte produse care te-ar putea atrage.