8 secrete culinare pe care trebuie să le cunoşti
4 din 9
Cum să faci omleta perfectă
Celebrul bucătar Jacques Pepin are un truc simplu care-l ajută să obţină mereu omleta perfectă, fără să fie deloc uscată. Toacă mărunt ierburile aromatice pe care vrei să le foloseşti în omletă şi se adaugă peste ouăle care se bat cu furculiţa timp de câteva minute, până când se omogenizează bine. Se asezonează amestecul cu sare şi piper. Pentru a prepara omleta se foloseşte o tigaie nonaderentă, se încălzeşte pe foc mediu şi se topeşte 1-2 linguri de unt. Se toarnă ouăle în tigaie şi se amestecă în permanenţă cu furculiţa, încercând să aduci marginile omletei spre centru. Un mic truc pe care-l aplică bucătarul este acela de a mişca în permanenţă tigaia cât timp stă pe foc.
Pe aceeasi tema...
- 21 de trucuri utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu
- 30 cele mai amuzante eșecuri în bucătărie. Nu te vei opri din râs!
- Cele mai simpatice şi pline de culoare accesorii de bucătărie. Incredibil cum arată!
- Idei geniale care te ajută să găteşti mai sănătos. Îţi fac viaţa mai uşoară în bucătărie!
Posteaza comentariu