În fiecare toamnă este necesar să faci câțiva pași pentru a-ți pregăti locuința de iarnă. Iată câteva pregătiri de toamnă de care casa ta are nevoie:
Curăță și repară burlanele
Burlanele sunt cele care drenează sute de litri de apă în fiecare an de pe casa ta, iar dacă nu te-ai gândit până acum că au nevoie de puțină îngrijire, a venit momentul să le acorzi puțină atenție. Dacă un burlan este înfrundat, apa nu se scurge eficient de pe casă și poate distruge în timp fațada sau apa se poate acumula în curte. Curăță burlanele de frunze și alte resturi și repară-le pe cele defecte înainte ca toamna să se instaleze.
Verifică tocurile geamurilor și ferestrelor
Pierderea căldurii pe lângă tocurile ferestrelor este responsabilă pentru 25-30 la sută din energie consumată pentru încălzire. Dar poți preveni această risipă inutilă de bani și resurse dacă verifici în fiecare toamnă ferestrele și ușile și le izolezi corect.
Un specialist va repara trencuială afectată și va folosi soluții precum siliconul sau spuma izolatoare pentru a izola termic tocurile și a scădea astfel factura la încălzire.Golește instalațiile de apă de la exterior
Este obligatoriu să golești toate instalațiile de apă de la exterior, fie că este vorba de furtunul cu care uzi florile, sistemul de aspersoare sau robinetul de apă din grădină. Dacă sari peste acest pas, apa va îngheța, iar conductele se vor sparge. De aceea este obligatoriu să le golesști înainte de primul îngheț.
Pune la adăpost mobilierul de exterior
Mobila de exterior este concepută să reziste la intemperii, dar asta nu înseamnă că poate rămâne afară toată iarnă, iar primăvara va arăta impecabil. Gerul, zăpada și apa îți vor distruge rapid mobilierul de exterior.
În fiecare toamnă este necesar să strângi tot mobilierul și să-l depozitezi în garaj, magazie sau oricare alt adăpost acoperit. Dacă nu ai un spațiu în care să depozitezi mobilierul, strânge-l și acoperă-l cu folie specială, rezistentă la apă.Repară crăpăturile din alei
Atunci când apa intră în crăpături și apoi îngheața, se dilată și lărgește crăpăturile din ciment. Chiar și cele mai mici crăpături se transformă într-unele mari peste iarnă, pentru ca apoi cimentul să se macine și mai mult. Folosind soluții speciale pentru repararea crăpăturilor, astupă zonele deteriorate ale aleilor tale.
Aerisește caloriferele
Dacă îți încălzești locuința cu o instalație de calorifere, toamna este momentul potrivit pentru a te asigura că acestea funcționează perfect. Un pas important este aerisirea caloriferelor, care presupune eliminarea bulelor de aer din instalație.
Acestea previn încălzirea uniformă a caloriferului. Fertilizează gazonul
Rădăcinile gazonului sunt active chiar și atunci când iarba nu mai crește. Iar dacă vrei să ai aun gazon absolut perfect imediat ce vine primăvara, aplică toamna un îngrășământ care va hrăni rădăcinile pe parcursul lunilor de iarnă. De asemenea, toamna este momentul bun și pentru scarificarea gazonului, care presupune îndepărtarea firelor moarte de iarbă din gazonul tău folosind un dispozitiv special.
Testează centrala și echipamentul pentru iarnă
Nu vrei să descoperi în cele mai friguroase zile că centrala ta nu mai funcționează, nu-i așa? Verifică instalațiile și sistemele de încălzire, dar și uneltele sau echipamentele pentru iarnă. Nu doar că elimini riscul unor defecțiuni care te pun în dificultate când este frig afară, dar vei putea repara mai ieftin anumite probleme pe care le descoperi.
Așa cum se spune, este bine să-ți faci iarna car și vara sanie.
Posteaza comentariu