6 idei ca să faci un desert rapid cu căpșuni

Preferi o tartă fără coacere cu mascarpone și căpșuni sau o porție generoasă de clătite americane cu sos de ciocolată și căpșuni proaspete? Descoperă câteva idei ca să faci un desert rapid cu căpșuni!

Căpșunile românești de grădină pe care le găsim pe piață sunt extrem de gustoase și merită să le folosești pentru a face un desert rapid în zilele în care poftești la ceva dulce.
Căpşunile au un conţinut foarte ridicat de vitamina C şi antioxidanţi care aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Consumul de căpşuni are un efect benefic asupra ochilor, ajută la buna funcţionare a creierului, scade tensiunea arterială şi protejează inima de afecţiuni grave. 

Conţinutul lor mare de antioxidanţi este cel care conferă protecţie împotriva unor boli grave cum ar fi cancerul, dar tot ei întăresc sistemul imunitar şi previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Ai toate motivele să consumi aceste fructe delicioase când sunt în sezon!

Acidul folic, potasiul, magneziul şi manganul sunt câteva dintre cei mai importanţi nutrienţi pe care îi furnizează căpşunile. De asemenea, datorită conţinutului mare de fibre, căpşunile reglează tranzitul intestinal, ameliorând astfel procesul de digestie. 

Căpşunile sunt fructe recomandate în cura de slăbire, deoarece alături de afine, coacăze, mure şi zmeură nu au un conţinut mare de zahăr.
Datorită compuşilor din conţinutul lor, căpşunile reduc pofta de mâncare şi stimulează metabolismul să ardă mai mult grăsimi. 
 

Inspiră-te din aceste 6 idei ca să faci un desert rapid cu căpșuni!

1. Tartă fără coacere cu mascarpone și căpșuni

O combinație inedită care va fi pe gustul oricui este o tartă cu mascarpone și căpșuni. Poți să faci o tartă fără coacere cu mascarpone și căpșuni fără să ai nevoie de o mulțime de ingrediente sofisticate. 

Ca să prepari blatul pentru tartă ai nevoie de: 150 de grame de biscuți digestivi, 5 linguri cu unt nesărat și topit plus 3 linguri cu unt natural de migdale sau arahide. Se mixează biscuiții până se fărâmițează, după care se amestecă cu celelalte ingrediente și se presează crusta în forma pentru tartă. 

Ca să prepari crema pentru tartă ai nevoie de: 340 de grame de mascarpone la temperatura camerei, 30 de grame de zahăr pudră și extract de vanilie. Se mixează toate ingredientele, se toarnă crema peste blat și se lasă la frigider o oră. Se ornează cu felii de căpșuni, frunze proaspete de mentă, fulgi de migdale și miere de albine. 

2. Tiramisu cu ciocolată și căpșuni

Un tiramisu reinterpretat care va conține ciocolată neagră, căpșuni și cafea nu are cum să fie o combinație greșită. Dacă ai poftă de un tiramisu aromat poți să amesteci mascarpone cu puțină budincă de vanilie și zahăr pudră, în funcție de gusturile tale. După ce ai trecut pișcoturile prin cafea se fac straturi de cremă, pișcoturi, căpșuni proaspete și ciocolată neagră răzuită.

3. Înghețată de căpșuni cu banane

Ai nevoie de banane şi căpşuni congelate pentru a face o îngheţată cremoasă, sănătoasă şi delicioasă. Pune la congelator bucăţi de banane şi căpşuni aromate, după care le mixezi împreună în robotul de bucătărie. Opţional poţi să adaugi puţină smântână lichidă grasă şi zahăr, însă îngheţata va fi delicioasă şi fără aceste ingrediente. 

4. Bomboane rapide cu căpșuni

Un desert extrem de rapid de preparat sunt aceste bomboane aromate cu căpșuni. Ca să le prepari trebuie doar să pui în robotul de bucătărie: 1 ceașcă de curmale înmuiate câteva minute în apă, 5-6 căpșuni, 3/4 ceașcă cu fulgi de migdale și 1/2 ceașcă cu fulgi de ovăz. Se formează biluțe care se pot da prin fulgi de cocos. 

5. Pancakes cu sos de ciocolată și căpșuni

În rețeta obișnută pentru clătite americane pufoase poți să pui multă cacao dacă iubești combinația dintre ciocolată și căpșuni. 
 
De asemenea, ca să ornezi clătitele americane folosește un sos de ciocolată pe care-l poți obține ușor topind puțină ciocolată neagră în smântână lichidă. Căpșunile proaspete și aromate vor completa perfect preparatul final.  

6. Clătite umplute cu ricotta și sos de căpșuni

Dacă îți plac mai mult clătitele obișnuite, poți să faci o combinație inedită cu ricotta și sos de căpșuni proaspete. 

Umplutura pentru clătite se poate face amestecând ricotta cu coajă de lămâie și miere de albine. Peste clătitele umplute se toarnă un sos de căpșuni pe care-l obții repede lăsând pe foc mic căpșunile cu zahăr până se înmoaie puțin.