5. Creveţi în crustă de fulgi de cocos
1 ou
1/2 cană cu făină
2/3 cană cu bere
1 linguriţă cu praf de copt
24 de creveţi decorticaţi
1/4 cană cu făină
2 căni cu fulgi de cocos
3 căni cu ulei pentru prăjit
Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de cop.
Amestecă într-un bol oul, 1/2 cană cu făină, berea şi praful de copt.
Pune 1/4 cană cu făină într-un bol, iar fulgii de cocos într-un alt bol.
Ţine creveţii de coadă şi dă-i prn făină, scuturând cu grijă excesul.
Înmoaie creveţii în amestecul de ou, lăsând excesul de aluat să curgă de pe ei.
Rulează creveţii prin fulgii de cocos şi aşază-i pe tava tapetată cu hârtie de copt, apoi pune-i la frigider timp de 30 de minute.
Încinge uleiul într-o friteuză şi prăjeşte creveţii timp de 2 - 3 minute, până când se rumenesc.
Scoate-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei
Serveşte creveţii calzi, cu sosul tău preferat.
6. Felii de pară cu brânză Roquefort și prosciutto
Ingrediente
2 pere gustoase, tăiate felii
zeamă de lămâie
brânză cu mucegai Roquefort
felii de prosciutto
rucola proaspătă
Feliile de pară se dau prin zeama de lămâie pentru a evita oxidarea lor.
Pune pe o felie de prosciutto puțină brânză, o felie de pară și o frunză de rucola.
Se înfășoară prosciutto, obținând astfel un rulou gustos și deosebit pentru Revelion.
Posteaza comentariu