5 sfaturi pentru un stil de viață echilibrat în vremea coronavirusului

Chiar dacă ești izolat la domiciliu din cauza pandemiei, asta nu înseamnă că nu îți poți continua viața obișnuită de zi cu zi!

Dacă lupți să depășești sentimentele provocate de izolare în timpul pandemiei, atunci vei trece mult mai ușor peste această perioadă dificilă. Tot ce trebuie să faci este să găsești un echilibru și să îți protejezi sănătatea mentală.

Să fii nevoită să lucrezi de acasă în timp ce trebuie să ai grijă și de copii poate fi extenuant. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie atât de rău dacă te organizezi cum trebuie. Nu numai că ești izolată social, dar dintr-o dată nu mai poți merge la sala de sport, la restaurant sau oriunde obișnuiai în mod normal pentru a-ți ocupa timpul și pentru a-ți asigura tot ce ai nevoie. 

Trebuie să descoperi modalități alternative de a-ți menține calmul și echilibrul în timpul acestei crize. Este foarte important să ai grijă de sănătatea ta în aceste momente și înlocuiești panica cu mai mult pozitivism.

  • 5 sfaturi pentru un stil de viață echilibrat în vremea coronavirusului


Concentrează-te asupra sănătății tale


Multe persoane sunt grav afectate de acest virus, iar inconvenientele minore cu care ne confruntăm noi în această perioadă chiar sunt nesimnificative pe lângă toate acestea.
Există, însă, lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de tine și de a-ți menține starea de spirit. Unele dintre cele mai utile sfaturi pe care le poți urma pentru sănătatea ta mentală este să continui să te concentrezi asupra bunăstării tale, să faci exerciții fizice constant, să încerci să îți relaxezi corpul și mintea, să ai activități pozitive și creative alături de copii și cei dragi și, da, să rămâi cumva conectată social. Una dintre cele mai bune metode de a te simți bine psihic este să te simți bine fizic. Știi deja că trebuie să te speli des pe mâini și să nu îți atingi fața, dar poți fi proactivă și altfel. În primul rând, dormi suficient în fiecare noapte, mănâncă sănătos și bea multă apă.

Fă sport


Dacă ai șansa să poți ieși afară pentru exerciții fizice, fă acest lucru! Soarele, aerul și mișcarea în sine îți vor face bine. Chiar și o scurtă alergare în jurul blocului va fi utilă. Dacă te numeri printre norocoșii care au o curte mare, te poți apuca de grădinărit. Plantează ceva, mergi desculță pe iarbă și fă exerciții fizice în natură.

Dacă nu poți ieși afară, creează-ți propriile cursuri de aerobic sau cardio, fă yoga, participă la cursuri online sau ridică greutăți. Multe săli de sport au pus la dispoziția clienților videoclipuri cu clase pe care le poți face acasă. Poți face toate aceste activități împreună cu cei dragi. Să rămâi activă ajută la eliberarea emoțiilor, în special furie, anxietate și stres.

Citește și: Cei mai viteji și mai drepți dintre traci în fața coronavirusului

Fii creativă


Pictează ceva, colorează într-o carte antistres sau învață să cânți la un instrument. Activități precum croșetatul sau gătitul nu numai că îți permit să fii creativă, ci să te simți și productivă. Dacă nu ai tot ce îți trebuie pentru a te apuca de treabă, comandă online. Scrie o poveste, o poezi sau o carte. Scrisul poate fi o modalitate terapeutică excelentă de a scăpa de depresie. De asemenea, fă o listă cu realizările și obiectivele tale din trecut, cu amintirile amuzante și vacanțele disctractive, astfel vei fi mult mai recunoscătoare pentru tot ce ai trăit ș trăiești. Încearcă să te relaxezi fără televizor sau telefon, mai ales înainte de culcare.
Lumina albastră îți dă ceasul biologic peste cap, afectându-ți negativ somnul și, implicit, răbdarea, starea de spirit, crește anxietatea și depresia. Alege să citești o carte, fă un puzzle sau Sudoku. Fă o baie cu spumă sau stai pe balcon la soare ascultând muzica preferată.

Implică-te în activități alături de copii și familie


Multe persoane se confruntă cu provocarea de a lucra de acasă, de a asigura masa membrilor familiei și de a se ocupa de educația copiilor. Combinația dintre toate acestea poate fi destul de stresantă, așa că fă tot posibilul să ai experiențe pozitive alături de cei dragi. Acest lucru te va ajuta să te apropii mai mult de ei și să scapi de frustrări sau resentimente din cauza schimbărilor care îți perturbă viața în acest moment.

Joacă-te alături de ei

Găsește acel vechi pachet de cărți sau jocurile de societate pe care le scoteai când te vizitau prietenii. Încurajează-ți copii să cânte, să învețe balet sau să danseze. Dă o petrecere în pijamale, decorează camera tematic și prepară gustări delicioase.

Spuneți povești, ghicitori sau glume

Puteți chiar să jucați cu toții într-o piesă de teatru.
Pentru asta aveți nevoie de un cadru specific, pe care îl puteți crea împreună.

Creați amintiri

Faceți videouri sau un album foto împreună cu partenerul, părinții sau copiii. Acest moment va trece, așadar fă-l să devină memorabil. Este un eveniment important spre care vei privi înapoi. Îți amintești exact unde erai pe 11 septembrie, ce făceai atunci și ce sentimente te-au năpădit. De asemenea, și această perioadă va rămâne înrădăcinată în mintea voastră într-un mod similar. Diferența este că ai puterea să modelezi experinețele și să îmbunătățești relaitatea terifiantă, măcat pentru copii.

Rămâi conectată social


Trimite mesaje și e-mailuri celor dragi. Folosește Facetime, Skype, Zoom sau orice altă platformă de chat video pentru a păstra o legătură cât mai strânsă cu cei de care ți-e dor. Sună dacă apelurile video te emoționează și îți adâncesc tristețea de a vedea pe cineva fără să-l poți atinge.