5 rețete cu leurdă pe care trebuie să le încerci

Tu cum mănânci leurda? Știai că poți să faci un unt aromat cu ea, să o folosești în humus sau să faci o plăcintă delicioasă cu brânză și leurdă?


Leurda este foarte sănătoasă, are o aromă delicată de usturoi și poate să fie folosită în foarte multe preparate. Este o sursă excelentă de potasiu, magneziu, calciu, vitaminele A și C, astfel că ai toate motivele să o consumi cât mai des. Acești nutrienți ajută la detoxifierea corpului, curăță sângele de toxine, scad colesterolul rău și protejează ficatul de boli.

Dacă nu prea ai consumat-o altfel în afară de ciorbe sau salate, iată câteva dintre cele mai gustoase rețete cu leurdă pe care trebuie să le încerci primăvara aceasta: 
1 din 6

1. Plăcintă cu leurdă și brânză de capră

Folie din făină integrală umplute cu un amestec de brânză de capră (sau de vacă, dacă preferi), mult mărar, leurdă, ouă, puțin pesmet, sare și piper se transformă într-un preparat extrem de gustos. Trebuie să încerci primăvara aceasta să faci o plăcintă cu leurdă și brânză de capră!

MAI MULT DESPRE: retete, bucatarie, leurda, retete leurda
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod