1. Idei pentru gustarea de seară: Pachețele de primăvară chinezești cu legume
Foarte simplu de făcut, aceste pachețele reprezintă gustarea ideală pentru seară. Prima dată ai nevoi să faci aluatul în care vei introduce umplutura de legume. Acesta se prepară astfel:
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g de făină albă
- 3 linguri de amidon de porumb (opțional)
- 300 ml de apă
- 1/2 de linguriță de sare
Mod de preparare aluat: Se amestecă bine ingredientele, adăugându-se 300 ml de apă, până se obține o pastă omogenă și foarte lichidă. Se unge o tigaie cu foarte puțin ulei (doar cât să fie puțin uleioasă, să nu se prindă aluatul) și se dă focul încet. Adaugă 2-3 lingurițe din aluatul pregătit în tigaie și lasă-l câteva secunde, atât cât să-l poți lua din tigaie cu spatula. Îl poți întoarce pe partea cealaltă (nu este obligatoriu) ca să-l mai lași câteva secunde, apoi este gata.
Ingrediente pentru pasta care se pune pe aluat:
- 6 lingurițe de făină albă
- 4-5 linguri de apă
Ingrediente pentru umplutură:
- legume la alegere (morcovi, varză albă, fasole verde, ardei gras), tăiate felii foarte subțiri
- 1 ceapă verde sau albă, tăiată mărunt
- 75 g de tăiței foarte subțiri (noodles)
- țelină tocată foarte fin
- sare și piper după gust
- 2 lingurițe de ulei
- 1 linguriță de sos de soia
Mod de preparare: Călește ceapa verde într-o tigaie, cu puțin ulei. Adaugă pe rând legumele și lasă-le să le călească. Pune sare și piper după gust, adaugă sosul de soia și tăițeii care au fost fierți și strecurați înainte. Când legumele sunt călite, pune-le în aluatul pregătit dinainte și fă pachețelele. Aluatul se va rula, și se va lipi cu pasta pentru umplutură. Odată rulate, pachețele se frig în tigaie.
2. Conopidă prăjită
Pregătite după o rețetă manciuriană, această conopidă va fi delicioasă, crocantă și, dacă vrei, puțin picantă.
Ingrediente:
- buchețele de conopidă
- 1 cană de făină albă
- 4 linguri de amidon
- ¼ linguriță de piper negru
- 1 linguriță sos de soia
- sare și praf de ardei iute, după gust
- 1 cană de apă
- 3 lingurițe de usturoi tocat fin
- 1 linguriță de ardei iute tocat foarte fin
- 1 ceapă mică tocată fin
- 1/2 cană de ardei gras tăiat fin
- 1/2 de țelină tocată foarte fin
- 1 linguriță de sos de soia
- 1 linguriță de sos de roșii
- sare și piper negru după gust
Mod de preparare:
Taie buchețelele (florile) de conopidă și fierbe-le în apă cu sare timp de 15-20 de minute. Strecoară-le și pune-le deoparte, până pregătești umplutura/ pasta în care le vei înmuia înainte de a le prăji în tigaie. Aceasta se obține amestecând făina, amidonul, condimentele și apa.
Înmoaie florile de conopidă în pastă, apoi prăjește-le în ulei foarte încins, până ce se rumenesc bine, apoi pune-le deoparte.
După ce le-ai prăjit, călește în același ulei ceapa tocată fin, împreună cu ardeiul verde, usturoiul, țelina și ardeiul iute. Când sunt aproape gata, adaugă sosul de soia, sosul de roșii și piperul negru.
Adaugă în tigaie conopida prăjită și amestecă bine împreună cu 1 linguriță oțet de orez sau ½ linguriță oțet alb sau oțet de cidru de mere.
3. Chifteluțe din brânză și cartofi
Gata în 5 minute, aceste chifteluțe sunt perfecte pentru o gustare de seară. Citește continuarea pe Divahair.ro
Posteaza comentariu