Iată câteva trucuri pentru pregătirea mâncărurilor, pentru curăţarea şi organizarea spaţiului de gătit. La unele dintre ele nu te-ai fi gândit niciodată!
Iată cele 20 de trucuri:
Cum să elimini repede seminţele din legume
Pentru a elimina rapid seminţele din dovleci sau dovlecei, foloseşte unealta specială pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită elimină uşor seminţele din legume.
Cum să elimini excesul de grăsime din mâncarea gătită
Dacă felul de mâncare gătit se dovedeşte a fi neaşteptat de bogat în grăsime, elimină excesul folosind câteva cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge suprafaţa preparatului. Gheaţa va acţiona ca un magnet atrăgând grăsimea plutitoare.
Foloseşte folia alimentară ca un bucătar profesionist
Se întâmplă ca folia ta să se rupă neuniform? Păstreaz-o în frigider, aşa cum fac masterchefii, iar apoi se va comporta exemplar.
Decojeşte citricele cu uşurinţă
Nu vrei să-ți ruinezi manichiura atunci când încerci să scapi de coaja crudă, tare și groasă a citricelor? Bagă-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și totul va fi mult mai simplu apoi!
Decojeşte ouăle fierte mai uşor
Adaugă sifon sau oţet în apa în care fierbi ouăle, iar apoi vor fi mai uşor de decojit.
Cum să storci mai multă zeamă din citrice
Pentru a stoarce ultimele picături dintr-o lămâie, mai întâi răceşte citricele în frigider şi apoi bagă-le în microunde timp de 15-20 de secunde.
Cum să răzbuieşti brânza fără să faci mizerie
Pune-o în congelator timp de o jumătate de oră înainte de răzuire. Brânza se întăreşte şi nu se lipeşte atunci când o razi.
Cum să tai ceapă fără lacrimi
Pune ceapa timp de 30 de minute la congelator înainte de a o tăia. Reține că merită să faceți acest lucru dacă intenționezi să găteşti ceapa, dar nu face acest lucru dacă doreşti să faci o salată cu ea.
Modul inteligent de a fierbe pastele
Dacă nu vrei să stai tot timpul lângă oală să o păzeşti, pune o lingură de lemn deasupra cratiţei, Lemnul va împiedica spuma să treacă peste margine.
Cum să frigi un pui întreg
Când vrei să coci un pui întreg, pune-l cu pieptul în jos. Pieptul conţine cea mai mare parte din carne, aşa că cu cât este mai aproape de sursa de căldură, cu atât mai repede se va găti.
Hartie de copt pentru brioşe
Dacă nu ai forme speciale pentru brioşe, utilizează hîrtia de copt. Această metodă are avantajul suplimentar de a produce brioşe în forme atipice, care arată mult mai interesant.
Modul corect de a încălzi alimentele coapte
Când încălzeşti pizza sau alte alimente coapte, pune o cană de apă alături. Umiditatea va împiedica uscarea prea mare a produselor de patiserie şi păstrează crusta crocantă.
Cum să păstrezi ierburile proaspete
Dacă le îngheţi într-o tavă cu gheaţă, conţinutul lor de vitamine nu se pierde, Încearcă să le îngheţi în apă sau în ulei de măsline.
Modul perfect de a depozita nucile decojite
Comgelează fuctele decojite pentru a-şi păstra proprietăţile nutritive, gustul şi aroma. Pune-le în pungi care se sigileazp înainte de a le băga la congelator. Nucile trebuie să fie crude şi neprelucrate. Nucile păstrate în acest fel nu vor căpăta gustul amar pe care îl dobândesc atunci când sunt păstrate la temperatura camerei.
Modul corect de a curăţa o tigaie din fontă
Pentru ca tigaia de fontă să nu ruginească în timp, evită spălarea ei regulată cu detergent de vase. Utilizează în schimb sare de masă. Această metodă va elimina, de asemenea, mirosurile persistente dobândite de la gătit.
Cum să scapi de mirosul neplăcut de pe mâini
Pentru a îndepărta mirosul de usutori sau ceapă de pe mâini, foloseşte sare de masă sau lîmâie. Pur şi simplu le freci în mâini şi apoi te clăteşti.
Cum să redai strălucirea obiectelor din metal din bucătărie
Pentru a reda luciul obiectelor din oţel inoxidabil, spală-le înttr-un amestec de oţet şi apă. În funcţie de obiect, ele se pot lăsa chiar peste noapte în acest amestec pentru un efect mai bun.
Restaurarea ustensilelor din lemn
De-a lungul timpului, lingurile din lemn și spatulele își pierd aspectul și dobândesc un miros neplăcut. S-ar părea că singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să le arunci.
Cu toate acestea, dacă nu şti dispusă să o faci, există o cale de ieșire. Se fierb lingurile de lemn în apă curată și se lasă să se usuce la soare. Acest lucru va elimina mirosurile neplăcute și le va da o nouă viaţă.
Modul potrivit de a curăţa tocătoarele de lemn
Pentru a elimina mirosurile și rezidurile de alimente de pe tocătoarele din lemn, freacă-le cu sare grosieră și lăsă-le timp de 10-15 minute. Apoi, șterge-le cu o jumătate de lămâie și lasă-le la uscat. Această procedură este garantată pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.
Cum să îţi ţii cartea de bucate curată
Când gătim, folosim adesea o carte de rețete sau propriile noastre notiţe. Poate fi un pic dificil să pui cartea pe blat fără să o stropeşti sau pătezi. Pentru a proteja cărțile de gătit de această soartă, utilizează un umeraş de pantaloni pentru a păstra cartea deschisă pe pagina de care ai nevoie și de a o suspenda deasupra suprafeței de lucru, unde va fi în siguranţă.