Descoperă de la bucătarii profesionişti cum să repari mâncarea pe care ai stricat-o. Nu e nevoie să o arunci!
Decât să le arunci la coşul de gunoi, dă-le o şansă preparatelor tale nereuşite şi încearcă să le salvezi. Vei fi surprinsă să descoperi cum aceşti bucătari iscusiţi îţi vor salva mândria!
Brightside ne prezintă câteva trucuri extrem de utile:
Carnea tare
Foloseşte fructele atunci când o găteşti! Câteva felii de mere, ananas, mango sau pere atunci când o prepari te va ajuta să obţii o carne fragedă şi gustoasă. E nevoie doar să adaugi bucăţile de fructe peste carne şi totul e ca şi rezolvat. Acesta este motivul pentru care carnea de porc se găteşte foarte des cu ananas.
Marinează carnea! Prepară un amestec din ceapă rasă şi mere, ulei de măsline şi băutura sake, apoi lasă carnea peste noapte în frigider.
Ultilizează Coca-Cola! Această băutură va frăgezi carnea indiferent de grosimea ei. Înainte de a o prăji, înmoaie carnea în Cola timp de 10 minute, las-o la scurs şi prepar-o cu piper negru.
Foloseşte lămâia! Marinează carnea în suc de lămâie timp de 30 de minute înainte de a o găti. De asemenea, puteţi utiliza şi oţet, însă în acest caz, carnea trebuie lăsată peste noapte.
Supa prea sărată
Adaugă mai multă apă! Lungeşte supa cu apă şi fierbe-o câteva minute în plus. Chiar dacă e cea mai comună metodă pentru această problemă, ea poate afecta gustul preparatului.
Foloseşte bulion! Dacă ai bulion nesărat rămas, adaugă-l în oală, acest lucru nu va compromite deloc gustul mâncării şi te va ajuta să obţii o supă mai puţin sărată.
Utilizează orez! Adaugă un mic săcuţel cu orez în oală, acesta are proprietatea de a absorbi sarea în exces.
Zahărul te poate salva! Adaugă un cub de zahăr şi aşteaptă să se dizolve, gustând în permanenţă.
Se repetă procedura până gustul devine acceptabil.
Adaugă cartofi, paste sau tăiţei, aceştia vor absorbi sarea. Dacă reţeta nu include aceste ingrediente, doar lasă-le la fiert 10-15 minute, apoi scoate-le.
Gustul dur şi mirosul înţepător de ceapă
Scapă de gustul de ceapă nefiartă, punând feliile sau tocătura într-un vas cu apă rece înainte de a fi gătită.
Carnea excesiv de sărată
Smântâna poate ajuta la echilibrarea nivelului de sare din carne. Puneţi carnea într-un bol cu smântână şi lăsaţi-o să se calmeze. Alternativ, puteţi adăuga ulei sau un sos din făină în mâncare. De asemenea, o garnitură nesărată poate să vă salveze preparatul. La carnea de vită puteţi adăuga varză tăiată mărunt, dovlecel sau cartofi cruzi raşi.
Legume sărate
Pentru ca legumele să devină mai puţin sărate, e necesar să adăugaţi câteva roşii peste ele. Toacă-le mărunt şi pune-le la fiert împreună.
De asemenea, se pot refierbe în apă nesărată timp de câteva minute. Poţi salva ciupercile excesiv de sărate prin adăugarea unor garnituri, sosuri sau smântână.
Carne sau alte alimente arse
Taie stratul ars şi continuă să fierbi carnea în ulei, apă sau bulion. Pentru a scăpa de mirosul de ars, e necesar să schimbi cratiţa în care refaci preparatul şi la final să o acoperi cu o cârpă umedă. O altă modalitate de a scăpa de gustul de ars este de a adăuga lapte fierbinte peste alimentele afectate.
Mâncarea răcită
Păstrarea alimentelor fierbinţi până vin invitaţii poate fi o mare provocare. Soluţia e destul de simplă, încălzeşte farfuriile sau vasele în care serveşti la cuptor timp de 5 minute, apoi pune mâncarea în ele.
Prea multă grăsime
Dacă supa este prea grasă, bag-o la frigider şi aşteaptă până grăsimea se întăreşte, apoi elimin-o pe toată.
Clătite care se lipesc
Este foarte important să adăugăm făină în compoziţie până ce clătita nu se mai prinde de tigaie sau să adăugăm puţină făină de griş. Dacă clătitele se lipsec, înseamnă că tigaia nu a fost preîncălzită sau compoziţia este prea subţire.
Legume degerate
Lăsaţi legumele să se dezgheţe treptat, timp de 5-7 zile la temperatura camerei şi astfel le poţi reduce din dulceaţă. O ceapă îngheţată nu se va strica dacă o laşi la dezgheţat la o temperatură de 3-5 °C.