Horticultoarea și regina designului ecologic s-a concentrat și pe un proiect de dimensiuni mai mari. Prima ei carte, Terrariums: Gardens Under Glass, este disponibilă pentru achiziționare online și în librării. Aceste creații, care seamănă cu acvarii de pești, însă fără apă, au devenit din ce în ce mai populare printre grădinarii de apartament.
De mică, Colletti a fost atrasă instinctiv de natură și de verdeață. Îngrijindu-și grădina familiei sale din Westchester County, a fost fascinată de varietatea lumilor botanice expuse. Fiecare plantă nouă și ecologia acesteia s-au dovedit a fi o fascinație: îi plăcea mirosul îmbătător de liliac, vederea coloniilor de furnici mărșăluind peste mugurii florilor de bujor, straturile misterioase de mentă și senzația de a tăia trandafirii de vară. Până la vârsta de 12 ani, Colletti adunase o colecție de 25 de plante de apartament numai în dormitorul ei.
Autorul și grădinarul se mândrește cu diplome în horticultură și antropologie culturală și a gestionat atriumuri interioare premiate pentru Xerox, IBM și Muzeul Guggenheim.
Din 2003, este managerul magazinului The Shop in the Garden din cadrul Grădinii Botanice din New York. Creațiile sale de terarii sunt disponibile în magazine sau pot fi comandate la comandă. De asemenea, organizează ateliere de lucru sezoniere în jurul New York-ului.Constructorul de terarii a creat, de asemenea, piese care să completeze sau să aducă un omagiu altor grădinari. Una dintre piesele ei preferate a fost inspirată de grădina Rockefeller a lui Abby Aldrich. Căile de piatră în miniatură și o Poartă chinezească a Lunii în interiorul unei sere victoriene au creat nu numai un omagiu potrivit pentru Aldrich, ci i-au canalizat ochiul pentru arhitectură și design. Colletti manifestă o înclinație similară pentru structură și compoziție. Citându-l pe Frank Lloyd Wright, grădinile japoneze cu mușchi și aspectul structural al oricărui lucru, este clar că designul joacă un rol la fel de important în compozițiile sale conținute ca și horticultura.
De asemenea, după ce a lucrat o perioadă la o editură din New York, Colletti știe de ce este nevoie pentru a produce o carte bună.
Prima ei lucrare este concepută nu atât ca un omagiu adus la ceea ce ea numește „nebunia” pentru terarii, ci mai degrabă ca un „compendiu complet”. Plină de fotografii utile, cartea este concepută ca un ghid practic pentru oricine plănuiește să își creeze propriul mic peisaj în terarii.De la proiectarea conceptuală la gestionarea ecosistemelor complexe, cartea este o lume de cunoștințe accesibile, dar satisfăcătoare pentru grădinarii de toate nivelurile. Colletti vede grădinăritul ca pe o „limbă universală”, sau o nevoie de verdeață care transcende aspectul urban versus rural, terenul sau limba. Ca un exemplu, designeri din întreaga lume i-au împărtășit ideile lor pe rețelele de socializare. Toți sunt la fel de inspirați să transmită interpretări subiective ale naturii prin același mediu al terariului. Acum, ea speră că această carte îi va inspira și pe alții să le urmeze exemplul.
10 sfaturi de top pentru terarii
1. Pentru începători, un borcan cu laturi drepte și capac este cel mai bun tip de recipient. Forma sa și mediul său etanș vor oferi exact fluxul de aer potrivit pentru ca peisajul să crească bine.
2. Alegeți plante cu frunze puternice. Fiecare frunză ar trebui să se simtă ca o piele la atingere, un semn că planta va rezista la umiditate și la un mediu nou.
3. Adăugați pietre sau pietricele pe fundul borcanului de terariu pentru a crea o zonă de drenaj pentru excesul de umiditate.
4. Adăugarea unui pic de cărbune la baza borcanului de terariu, sub pământ, va ajuta la extragerea impurităților și a umidității suplimentare din mediul înconjurător.
5. Acoperiți pietrele și cărbunele cu pământ de calitate bună pentru ghiveci.
6. Puteți experimenta cu o gamă de culori, obiecte și frunziș pentru terariul dumneavoastră. Planificați-vă peisajul înainte de a crea. Peisajele aride vs. cele împădurite vor necesita plante și obiecte diferite. De exemplu, s-ar putea să doriți să adăugați mini conuri de pin sau mușchi uscat la un peisaj împădurit, comparativ cu pietre și cactuși pentru altul. Este mai ușor să planificați înainte de a planta!
7. Udați-vă plantele ÎNAINTE de a le pune în terarii. Astfel evitați să adăugați o umiditate suplimentară inutilă în mediul închis, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului și a problemelor legate de dăunători.
8.
Odată ce ați creat peisajul, sigilați borcanul cu un capac. Terariul dumneavoastră este gata!9. Pentru a menține un mediu bun, monitorizați părțile laterale ale borcanului pentru semne de condens, materie organică moartă sau mucegai. Ștergerea umezelii cu o cârpă curată și îndepărtarea putregaiului vor ajuta la menținerea ecosistemului terariului în echilibru.
10. Cu o atenție minimă, terariul cu capac va rezista mai mulți ani sau chiar mai mult fără adaos de apă. Nu uitați: deschiderea capacului borcanului va expune peisajul la aerul uscat și va lăsa să iasă o parte din umiditate. Nu este nevoie să pulverizați terariile cu capac, doar dacă terariul dvs. este un vas deschis sau dacă alegeți să scoateți capacul.