Odată cu această libertate vine și momentul deciziilor care vor rămâne cu tine cel puțin 10 ani. Așa că am aruncat o privire pe multe site-uri de profil și am găsit cele mai populare 4 aranjamente pentru mobila de bucătărie.
Pentru început, nu am găsit un mod de a trece peste legile fizicii. Distanța dintre punctul A și punctul B nu poate fi modificată sub nicio formă. Așadar, în funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție, vei descoperi că următoarele stiluri sunt mai mult sau mai puțin fezabile.
Mobilă bucătărie în trei puncte
Acest aranjament este văzut drept cel mai eficient mod de a găti. Triunghiul format din chiuvetă, suprafața de preparare și aragaz/plită te va ajuta să ții lucrurile sub control. Asta înseamnă că te vei obișnui repede cu întrebări precum „ce?” și „unde” ții toate elementele specifice unei bucătării. Mai mult, te va ajuta să ții bucătăria ordonată și curată. Dacă dispui de o bucătărie deschisă sau de una închisă, dar generoasă ca arie, atunci stilul triunghiului este cel mai potrivit.
Mobilă bucătărie dispusă în L
Este cel mai bun aranjament dacă spațiul nu te ajută să organizezi bucătăria urmând exemplul de mai sus. Deși productivitatea va scădea, bucătăria dispusă în L îți va permite să ții lucrurile sub control. Va dura un pic mai mult să te obișnuiești cu toate elementele de mobilier, însă acest aranjament nu te va dezamăgi.
Mobilă bucătărie în stil vagon
Este tot un stil în trei puncte de lucru, însă, de această dată, distribuția suprafețelor de lucru este un pic diferită. De cele mai multe ori vei găsi design-uri ce țin suprafețele orizontale (de preparare, de spălare, de gătire pe aragaz) pe o latură și cele verticale pe altă latură. Pe ultima vei găsi suprafețele de depozitare (frigider) și de gătire (cele două cuptoare).
Mobilă bucătărie dispusă în U
Dacă ai o bucătărie suficient de mare astfel încât să poți insera o insulă, atunci aranjamentul în stil vagon se transformă în cel dispus în U. Practic, mobila dispunsă în U îți permite să folosești bucătăria în stilul celor trei puncte, despre care am amintit mai sus.
Nu-ți mai rămâne decât să alegi paleta de culori și electrocasnicele. Succes!
Posteaza comentariu