Dacă eşti surprins într-un incediu, stai cât mai aproape de podea
Experţii avertizează că cel mai mare pericol într-un incediu nu sunt flăcările, ci inhalarea dioxidului de carbon din fum. Ca să nu inhalezi fumul toxic, stai cât mai aproape de podea până când poţi părăsi zona de pericol.
Dacă îţi este rău într-o zonă publică, cere ajutorul unei singure persoane
Atunci când te afli într-un spaţiu public şi simţi că ţi se face rău sau crezi că eşti în pericol, cere ajutorul unei singure persoane. Dacă ceri ajutorul întregului grup, are loc un fenomen psihologic numit "difuziunea responsabilităţii" sau "efectul de trecător".
Oamenii sunt mai predispuşi să acorde ajutor când sunt singuri decât când se află în compania altora. Cu cât numărul celor prezenţi este mai mare, cu atât este mai puţin probabil că cineva va interveni, potrivit infopsihologia.ro.Nu umfla vesta de salvare înainte de a ieşi din avion
Această regulă este foarte importantă în cazul unei amerizări de urgenţă. Dacă avionul va ajunge în apă, umflarea vestei de salvare în interiorul aeronavei te va împiedica să te deplasezi cu uşurinţă. Procedura corectă este să înoţi în avionul care se umple cu apă, iar când ai ieşit în siguranţă să tragi de mânerul care provoacă umflarea rapidă a vestei.
Poartă mereu cu tine o lanternă puternică
Specialiştii în securitate recomandă ca orice persoană să poarte o lanternă puternică asupra sa. Aceasta se dovedeşte a fi de mare ajutor atunci când cineva te atacă sau te urmăreşte pe timpul nopţii.
Dacă îndrepţi brusc lanterna aprinsă către faţa persoanei care te urmăreşte sau intenţionează să te atace, lumina puternică o va orbi temporar şi o va dezorienta pentru scurt timp, ceea ce îţi va permite să fugi.Memorează ce trebuie să faci în caz de pericol
De cele mai multe ori când se află în situaţii de criză, oamenii au tendinţa de a se bloca şi nu mai fac nimic pentru a se salva. Acesta este motivul pentru care specialiştii în tehnici de supravieţuire recomandă să studiezi cu atenţie harta pentru ieşirile de urgenţă din clădirile pe care le frecventezi des.
Este mai bine să ştii din timp ce ai de făcut decât să încerci să descoperi într-un moment de panică.Păstrează asupra ta documente de identificare şi informaţii medicale
Este indicat să ai întotdeauna asupra ta un act de identitate şi un bileţel care să includă detalii medicale aşa cum sunt grupa sanguină, posibile alergii sau afecţiuni. Astfel, în caz de pericol, chiar şi o persoană complet necunoscută te poate ajuta rapid. De asemenea, trece pe bileţel numerele de telefon ale persoanelor care ar trebui anunţate în caz de urgenţă.
Posteaza comentariu