Un CV de nota mica
Multi aplicanti fac o impresie nefavorabila chiar de la inceputul CV-ului, prinexprimari de genul: "Un post stimulant intr-o companie multinationala care...
Multi aplicanti fac o impresie nefavorabila chiar de la inceputul CV-ului, prinexprimari de genul: "Un post stimulant intr-o companie multinationala care sa-mipermita sa contribui la succesul acesteia prin folosirea la maxim a experienteisi competentelor mele si care sa-mi ofere posibilitati de crestere siavansare..." sau "Pozitie de middle-management in marketing, vanzari saudepartamentul financiar".
Unele persoane incearca sa comprime o experienta vasta intr-o singura pagina,pentru ca au auzit regula de a nu depasi o pagina, astfel nementionand informatiirelevante, realizari etc. La polul opus se situeaza cei care redacteaza CV-uri de4-5 pagini pline cu detalii irelevante. Cand iti redactezi CV-ul, pune-tiintotdeauna intrebarea daca ceea ce scrii te va ajuta sa obtii un interviu.Regula referitoare la dimensiunea CV-ului este ca nu exista nici o regula. Factoriiluati in considerare la stabilirea dimensiunii CV-ului ar trebui sa fie experientade munca, realizarile si educatia. Si fiecare cuvant din CV ar trebui sa te vanda!
Una din cele mai intalnite greseli este transformarea CV-ului intr-o listaplictisitoare de responsabilitati avute la fiecare loc in parte, unii chiarfolosind toate responsabilitatile enumerate in fisa postului. Mai degraba incearcasa treci cele mai importante responsabilitati si eventualele realizari care arputea sa te distinga de altii.
In special daca redactezi CV-ul intr-o limba care nu iti este familiara, verifica-lcu atentie, chiar roaga un prieten sa-l revizuiasca, pentru a evita greselile deexprimare sau gramaticale. CV-ul este un document care te reprezinta si ar trebuisa fie perfect!
Mai ales daca ai o experienta de munca vasta, aceasta poate duce la pierdereainteresului celui care iti citeste CV-ul.