Lucruri care "NU" se spun la interviu

4. Nu glumi!


Este total neindicat sa folosesti expresii populare, in jargon, glume sau injuraturi. De asemenea, nu este potrivit sa povestesti ispravile copilului sau sa dai amanunte de la nunta.  

5. Nu il pomeni pe Dumnezeu!


Este minunat sa crezi in Dumnezeu, dar nu trebuie sa dovedesti asta la interviul pentru un loc de munca. Face parte din aceeasi categorie a subiectelor legate de politica, rasism sau sex.

6. Nu povesti totul despre familia ta!


La interviu sunt inevitabile intrebarile despre familie. De obicei formula este "Spune ceva despre tine!". Ai grija insa ce si cat spui! "Angajatorul este interesat de familia celui care vrea sa se angajeze.
Conteaza daca este vorba despre cineva casatorit sau nu, daca sunt sau nu copii in familie, pentru ca toate acestea contureaza profilul celui intevievat
", afirma Angela Lazar.

Cu toate acestea nu trebuie sa povestesti totul despre tine. Raspunde simplu daca esti casatorita sau nu, fara sa mentionezi de exemplu: "Fac nunta la primavara si intr-un an vreau un copil". Raspunde daca ai copii, dar nu povesti despre gradinita sau despre invatatoarea lor. Spune insa, chiar daca nu esti intrebata, daca-ti cresti copilul singura, daca micutul are nevoie speciale sau daca, in grija ta, sunt persoane care trebuie sa beneficieze de mai multa atentie din partea ta.


"Familia are importanta deosebit de mare. Un familist este mai bine vazut decat o persoana singura, doar prin prisma faptului ca familia este demonstratia faptului ca isi poate asuma si respecta responsabilitatile. Totusi sunt multe detalii suplimentare", spune Angela Lazar.


7. Nu ezita si nu refuza sa raspunzi la intrebari


Nu ezita sa raspunzi la intrebari. Indiferent daca acestea par in primul moment ca te dezavantajeaza, sa nu faci greseala sa spui ca nu raspunzi. Procedand asa, vei face o impresie foarte proasta. Raspunde chiar si la intrebarile care iti displac si, cu abilitate, intoarce subiectul in favoarea ta.


8. Nu fi ironica, dar nici umila


De regula, pe parcursul unui interviu se foloseste adresarea cu formule de politete (dumneavoastra, dumneata). Indiferent cat ai fi de apropiata de varsta angajatorului, indiferent daca acesta este evident mai tanar decat tine, nu este cazul sa folosesti adresarea directa. Nu fi ironica si ai grija sa nu faci gafe. In egala masura, nu este deloc indicat sa fii foarte umila. Nu folosi expresii de genul "sarut-mana", indiferent daca cel care vorbeste cu tine este de varsta bunicii tale si, in nici un caz, nu spune ca seamana cu bunica ta sau ca si mama ta are o bluza la fel.


9. Nu te lauda


Iti poti povesti reusitele si performantele, dar ai grija ca ele sa fie sustinute de referinte, scrisori de recomandare sau alte argumente. Nu te lauda, nu exagera, nu supralicita. Face o impresia foarte rea si dovedeste neseriozitate, lipsa de maturitate si superficialitate.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Paleo Cookbook pe 5 Iun 2020, 11:30
    guest post

    Your article is very nice and informative. Thanks for sharing it!

    0
    0

  • D pe 19 Feb 2010, 12:33
    ah..

    nu se putea atrage atentia si fara ironie? rele mai sunt femeile astea

    1
    1

  • ileana.voicu pe 19 Feb 2010, 10:05
    @dana

    Multumim. Modificarea a fost facuta.

    2
    0

  • puss pe 19 Feb 2010, 07:57
    ...

    Nu cred ca iti trebuie o facultate de jurnalism sa scrii un astfel de articol, dar cunoasterea gramaticii ar fi binevenita.

    1
    1

  • dana pe 18 Feb 2010, 19:44
    o mica neatentie

    La subpunctul 8 ar fi indicat sa dati erase la al doilea "i" din cuvantul "fii", pentru a nu induce in eroare ...

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod