Acest nivel de îngrijorare este, adesea, justificat. 28% dintre respondenți au recunoscut că au distribuit accidental date confidențiale, iar unul din zece a avut de suferit ca rezultat al acestei acțiuni. În cazul celor care au fost afectați, consecințele au inclus pierderea unor prieteni (20%), agresiuni (17%), pierderi financiare (15%), încheierea unei relații (13%) și concedierea (13%).
“Mulți utilizatori au încă probleme în a trece de la simpla conștientizare a riscurilor la prudență atunci când vine vorba de activitatea online. Având atât de multe dispozitive și canale online la îndemână, nu a fost niciodată mai simplu să postezi un mesaj nepotrivit sau să transmiți, accidental, informații unor persoane care nu ar fi trebuit să intre în posesia lor. Daca nu ai suficientă experiență în utilizarea mediului online și nu ai implementat măsuri adecvate de securitate și confidențialitate, riști să îți distrugi cariera sau relațiile personale. Odată ce o informație ajunge în mediul online, este acolo pentru totdeauna, așa că, atunci când nu ești sigur de ceva, mai bine o păstrezi pentru tine”, a declarat David Emm, specialist în securitate online.
În contextul actual, este deosebit de important ca utilizatorii să fie informați cu privire la posibilele riscuri la care se expun pe Internet și să își ia măsurile de precauție necesare pentru a-și securiza activitățile online și informațiile.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!
Posteaza comentariu