Cum treci de evaluarea de sfarsit de an

Un alt an se incheie, dar nu te poti bucura de sarbatori din cauza unui gand care iti da de furca: va avea loc evaluarea de sfarsit de an, de la serviciu... Parca intrevezi o discutie purtata...
Un alt an se incheie, dar nu te poti bucura de sarbatori din cauza unui gand care iti da de furca: va avea loc evaluarea de sfarsit de an, de la serviciu... Parca intrevezi o discutie purtata impreuna cu seful tau, care iti da fiori. Cel putin, speri ca la finalul acesteia sa primesti o marire de salariu sau macar o prima de sarbatori.

Iata, in continuare, un minighid de supravieturie pentru evaluarea de sfarsit de an si nu numai:

In primul rand, nu intra in panica!


Nici un manager nu isi propune sa taie si sa spanzure cu ocazia evaluarilor anuale. Aceasta discutie reprezinta un bun moment pentru a oferi si primi feedback, de a descoperi impreuna pasii urmatori pentru anul ce va incepe.
Imagineaza-ti ca ajungi in biroul sefului agitata, nelinistita si cu dorinta de a scapa cat mai repede de chin. Aceasta stare o vei transmite mai departe si probabil ca persoana care iti va fi partener de discutie va avea aceeasi stare de neliniste si agitatie. De aici la o experienta neplacuta poate fi doar un mic pas...

Evaluarea nu este:


  • Un monolog al managerului in legatura cu activitatea ta;
  • O discutie in care ti se arata lucrurile negative;
  • O lupta prin care speri sa castigi o marire de salariu.
     

Tocmai de aceea, evaluarea nu ar trebui sa te sperie si sa iti dea emotii prea mari.

Rolul evaluarilor este, in general, unul constructiv si reprezinta o modalitate de a obiectiva rezultatele muncii tale. Mai exact, acestea se axeaza pe:

  • sublinierea rezultatelor bune din anul trecut;
  • identificarea abilitatilor imbunatatite, dar si a celor ce merita imbunatatite;
  • discutarea unor aspecte privind evolutia viitoare in cariera si in cadrul organizatiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod