Tocmai de aceea este bine sa te asiguri ca superiorul tau intelege cu exactitate amploarea sarcinii respective. Daca aceasta este prea complexa, sunt sanse ca insusi managerul sa te elibereze de o parte din treburi, pentru a te putea ocupa de noua atributie; sau sa imparta responsabilitatile intre mai multi angajati.
In cazul in care nu da semne ca ar face acest lucru, spune-i tu insati ca, in aceste conditii, nu mai ai timp pentru toate. Si nu, in cazul acesta nu trebuie sa iti fie teama ca ai putea parea insuficient de implicata sau de pregatita; realismul tau este de apreciat, pentru ca este vorba despre imaginea ta in firma si modul in care iti faci datoria.
Bineinteles, exista si posibilitatea ca managerul sa nu observe aceste lucruri sau sa nu dea de inteles ca l-ar preocupa chestiunea. In cazul acesta, tot tie iti revine obligatia de a-ti face viata mai usoara. Solicita-i sprijinul, pentru a putea sa te organizezi mai bine, si atunci va delega pe altcineva care sa te ajute.
Sigur, se poate intampla sa te amane, spunandu-ti ca acest lucru se va rezolva pe parcurs. In acest caz, nu iti ramane altceva de facut decat sa intocmesti rapoarte saptamanale, de unde sa rezulte clar cat timp iti ocupa noile atributii si faptul ca nu mai ai timp pentru celelalte treburi.
In alta ordine de idei, site-ul associatedcontent.com iti recomanda ca, in eventualitatea in care esti nevoita sa refuzi o sarcina, sa prezinti refuzul intr-un "ambalaj cosmetizat"; cu alte cuvinte, i-ai putea vorbi superiorului tau despre alti colegi din departament care ar putea sa se ocupe de chestiunea respectiva. Nu uita sa creionezi un tablou, macar general, al sarcinilor tale, pentru a evidentia motivele pentru care nu esti in masura sa preiei si noua responsabilitate.
Comentarii (1)
Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com
Posteaza comentariu