Principalul motiv este dat de neredactarea corecta a CV-ului. O prezentare facuta "ca la carte", dar care nu este originala, nu se evidentiaza prin ceva anume, nu are cum sa atraga atentia angajatorului. "Simpla trimitere a CV-ului nu este suficienta. Trebuie facut in asa fel incat sa fie evidentiate calitatile care te transforma intr-un candidat interesant", spune Alina Negrea, senior partner la APlus Performance, din Bucuresti.
In fond, spune specialista, nu este chiar asa de greu. Trebuie doar sa te pui in locul angajatorului si sa-ti citesti CV-ul ca si cum tu ai recruta. Ia gandeste-te: te-ai alege pentru acel job sau ai prefera pe altcineva, care stie sa se puna in valoare?
Cat de pregatita esti?
Inainte de a trimite CV-ul gandeste-te cat de pregatita esti pentru postul respectiv. Corespunzi macar cererilor din anunt? Sau dimpotriva, esti prea calificata? Pentru ca si supracalificarea poate sa fie un motiv pentru care CV-ul tau nu este ales din teancul cu mii de aplicatii.
Cel mai indicat, spune Alina Negrea, ar fi sa trimiti CV-ul doar pentru posturile pentru care te consideri pregatita. Daca vei da "send" prezentarii tale pentru un post de director de vanzari, desi tu ai lucrat pana acum doar ca secretara, nu prea vei avea sanse de reusita.
Ce ai facut azi?
Nu doar prin trimiterea CV-ului iti gasesti un loc de munca. Nu e suficient! Trebuie sa cauti activ un job, astfel incat, la finalul zilei, sa poti raspunde fara remuscari la intrebarea "ce ai facut astazi pentru a-ti cauta postul dorit?". Si, foarte important, cat timp ai alocat acestei probleme?
Pentru ca a cauta o slujba echivaleaza cu a avea deja un loc de munca: practic, zi de zi, trebuie sa acorzi opt ore cautarii postului. Abia atunci sansele de obtinere a lui vor creste considerabil.
De aceea, pe langa trimiterea punctuala a CV-ului, este utila activarea retelei de cunostinte. Asta nu inseamna sa-ti stresezi prietenii cu cereri obositoare, dar sa-i instiintezi, din cand in cand, de eforturile tale. Pentru reamintire, este util sa-ti afisezi la status, la lista de pe Messenger, ceva de genul "caut job", iar cei care vor vedea cu siguranta te vor instiinta.
Si rudele trebuie sa stie ca esti in cautarea unui nou post. Si cele mai indepartate, si cele pe care nu le suporti. In fond, nu se stie de unde sare jobul. Si un vecin te poate ajuta, nu numai un amic sau cineva din familie.
Fii activa pe forumuri
Mediul online nu presupune doar site-urile de recrutare. De lucru poti sa gasesti si daca esti activa pe forumuri sau daca te inscrii pe yahoo, in grupuri de discutie care prezinta interes pentru tine.
Tot online poti sa tii legatura cu fostii colegi, care s-ar putea sa stie mai multe despre posibile posturi. Sau sa te anunte cand sunt evenimente in domeniul tau de activitate, pe care nu trebuie sa le ratezi.
Iar daca nu ai avut cum sa participi la targurile de joburi organizate in orasul tau, atunci incearca varianta on-line, pentru ca, de regula, organizatorii unor asemenea manifestari au si editie online, care tine mult mai mult decat cea propriu-zisa.
Comentarii (1)
Intra aici vei gasi super inspiratie pentru casa ta: http://jurnaldedesigninterior.blogspot.com
Posteaza comentariu