Ce te face un bun om de echipa?

In anunturile de joburi, in valorile apreciate in cadrul organizatiilor, munca de echipa pare sa se regaseasca din ce in ce mai des. Afla ce inseamna a fi un bun om de echipa!
In anunturile de joburi, in valorile apreciate in cadrul organizatiilor, munca de echipa pare sa se regaseasca din ce in ce mai des. Afla ce inseamna a fi un bun om de echipa!

Chiar daca nu esti microbista, macar o data ai urmarit un meci de fotbal. Noi toate am auzit comentarii de genul: "Goian intervine senzational la sutul lui Flores. Paseaza lui Dica, Radoi, Chivu. Mutu suteaza si gooool!". Aceasta este o imagine clara a succesului, insa reusita golului inseamna mai mult decat talentul si performanta unui singur jucator.
Poate chiar mai importante sunt spiritul de echipa si abilitatea coechipierilor de a coopera.

Bineinteles, conceptul de munca in echipa se aplica si in situatii diferite decat cea amintita. Inca din scoala ne exersam abilitatile necesare prin proiecte ce se realizeaza in grup, iar locul de munca nu face exceptie.

Dar ce iti trebuie pentru a fi un bun om de echipa? Cum te poti integra in echipa dorita din cadrul organizatiei in care lucrezi? Iata, in continuare, cateva aspecte ce trebuie avute in vedere in acest sens:

Comunicare sincera si deschisa


Buna comunicare pare a fi regula de aur pentru orice activitate. Cu atat mai mult in cadrul echipei, unde aceasta este o conditie de baza a succesului.
Lipsa comunicarii poate reprezenta o sursa de conflicte. Atunci cand aceasta este deficitara, oamenii tind sa devina confuzi, dezamagiti, si va scadea gradul lor de implicare.

In cazul in care ai neclaritati, adreseaza intrebari, pentru clarificarea acestora. Cu siguranta, in acest mod vei sti si tu mai bine ce ai de facut si, probabil, lucrurile vor fi mai clare pentru toti membrii echipei.

Implicare


Munca de echipa presupune a lucra impreuna pentru un scop comun. Pentru a-l atinge, este important ca toti membrii acesteia sa fie implicati.

Deseori, se vorbeste despre dispersia responsabilitatii in cadrul echipelor (spre exemplu, pana la final, apar sarcini nerezolvate, pentru ca nimeni nu si le asuma).
Acest lucru se poate evita tocmai prin trasarea clara a activitatilor si responsabilitatilor fiecarui membru. Este bine ca echipa sa nu depaseasca cinci persoane; asa vor fi mai usor de gestionat sarcinile, astfel incat fiecare membru sa fie implicat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod