Ce "strategie" adopti in perioada de criza economica?

In ceea ce priveste acest subiect, avem de-a face cu un paradox care, insa, nu este nici pe departe greu de inteles. Astfel, in foarte multe publicatii putem citi despre criza economica, posibilele consecinte...

In ceea ce priveste acest subiect, avem de-a face cu un paradox care, insa, nu este nici pe departe greu de inteles. Astfel, in foarte multe publicatii putem citi despre criza economica, posibilele consecinte ale acesteia, tot felul de analize si - extrem de important pentru fiecare dintre noi - diferite sfaturi si recomandari menite sa ne ajute sa ne pastram locul de munca. Dar, adeseori, avalansa aceasta de informatie nu face decat sa sporeasca starea de confuzie...

Ciudat, nu? Pana in urma cu doar cateva luni, aveam cu totul alt gen de aspiratii profesionale: sa avansam, sa obtinem o marire de salariu, sa participam la un training sustinut de un "guru" in domeniul nostru de activitate si asa mai departe.

Naucitor de repede insa, prioritatile s-au schimbat... Acum, criza economica reprezinta unul dintre cele mai frecvente subiecte de discutie, iar principala preocupare este sa iti pastrezi locul de munca. In aceste conditii, expresia "a lucra in conditii de stres" dobandeste cu totul alte conotatii decat pana acum.

Cel mai important lucru este sa nu intri in panica. Este adevarat ca termenul "recesiune" este datator de fiori, iar multitudinea de informatii din mass media se poate dovedi bulversanta.
Incearca sa filtrezi totul prin prisma experientei proprii. Site-ul abcnews.go.com iti sugereaza sa iti pastrezi calmul si noteaza si o gluma simpatica: "Expertii in economie au prezis corect 12 din ultimele 6 recesiuni". Cu alte cuvinte, nu lua de bun tot ceea ce auzi si citesti. Pe de alta parte, nu putem nega faptul ca lumea intreaga se confrunta cu o situatie dificila.

Data fiind aceasta situatie, care ar fi cea mai buna atitudine pe care ar trebui sa o adopti? Ca intotdeauna, exista mai multe unghiuri de abordare a unei probleme si fiecare prezinta riscuri.
Spre exemplu, ar fi mai indicat sa "stai in banca ta", cum e vorba, si doar sa te asiguri ca iti indeplinesti cat mai bine indatoririle? Sau acum ar fi momentul sa iesi in evidenta?