Georgeta H. are 36 de ani şi de cinci ani este implicată într-o legătură cu şeful ei. I-a fost foarte greu, mai ales că relaţia lor a avut multe urcuşuri şi coborâşuri.
"La început ne şi feream foarte tare de colegi. Practic, de toţi cunoscuţii, pentru că nu voiam să se interpreteze. Însă, în timp, s-a aflat şi am fost subiect de bârfe suculente luni întregi", povesteşte Georgeta, agent de vânzări. Ea mai spune că nu mai reprezintă un subiect atractiv de bârfă din momentul în care a anunţat că se vor căsători în curând. "E greu să ai iubitul la serviciu, darămite să mai fie şi şeful tău. Nu mai sunt privită ca o entitate separată, ci ca iubita şefului, cea mereu favorizată. Nu mai aflu mici secrete, toată lumea se ascunde faţă de mine. Dar am ştiut de la început ce risc trebuie să-mi asum", adaugă viitoarea soţie a şefului.
Cazul Georgetei pare a fi unul fericit, însă în foarte multe situaţii intervine destrămarea relaţiei sau nevoia ca unul dintre cei doi să demisioneze. Sunt multinaţionale unde există chiar o politică tacită de a nu tolera cuplurile. În cel mai bun caz, dacă ele există, se face în aşa fel încât cei doi să lucreze la proiecte sau departamente diferite.
Şi atunci, ce e de făcut?
1. Analizează situaţia!
Experţii subliniază că este foarte important ca încă de la început să faci diferenţa între pasiune şi iubire. "De multe ori, este doar un transfer, ce poate avea la bază admiraţia, preocupările comune care, pe fondul unei disponibilităţi afective, pot da impresia de iubire. De aceea, este indicată o analiză la rece, atât cât permite situaţia. Practic, trebuie să-ţi răspunzi la întrebarea 'în ce măsură şeful ar fi persoana potrivită pentru mine?'", este de părere Alina Negrea, senior partner la compania de resurse umane APlus Performance, din Bucureşti.Specialista mai spune că este foarte utilă o analiză pentru că situaţia în aceste cazuri este, de cele mai multe ori, complicată. "În cadrul unei corporaţii, lucrurile astea de cele mai multe ori se văd. Aşa apar discuţii, bârfe, acuzaţii făţişe sau ascunse de favoritism. Ideal ar fi ca sentimentul, oricare ar fi acesta, să fie menţinut în limitele unei amiciţii, al unui respect reciproc", recomandă Alina Negrea.
2. Asumă-ţi riscurile!
În cazul în care ţi-ai găsit jumătatea la birou, trebuie să-ţi asumi şi riscurile. În fond, îl iubeşti, nu? Atunci fii pregătită să faci faţă ironiilor sau vorbelor directe, spuse uneori cu răutate de colege. Şi încă ceva: fii pregătită să le înfrunţi şi pe rivale. Doar nu numai ţie ţi-a plăcut de şeful ăsta deştept, drăguţ şi neînsurat!Şi nu uita că dacă iubitul tău e şi şeful tău, e foarte posibil să aibă aceeaşi atitudine de superior şi în afara orelor de serviciu. E posibil chiar ca discuţiile de la o cafea să se învârtă doar în zona afacerilor...
3. Munceşte mult mai mult!
Da, şi înainte munceai, însă acum toate reuşitele tale sunt puse pe seama relaţiei amoroase pe care o ai cu şeful. De aceea, dacă ţii morţiş la aprecierea colegilor tăi, atunci ai de lucru, nu glumă! Practic, trebuie să munceşti măcar dublu faţă de perioada în care erai o simplă angajată.Treptat, s-ar putea ca şi până cel mai cârcotaş coleg de birou să-ţi recunoască meritele. Dacă ţi se pare cam greu ce ai de făcut, atunci gândeşte-te bine: chiar îl iubeşti?
Comentarii (3)
studioplay.ro angajeaza modele in toata tara.
http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-papusa_dulce
http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-maria01
Posteaza comentariu