Merele
Informatii nutritionale: fibre si vitamina C
Cum le alegi: tari, fara lovituri
Pastrare si preparare: se pastreaza la temperatura camerei aproximativ o saptamana si la frigider 6 saptamani. Pentru a servi feliile de mere, decojeste-le si pune zeama de lamaie la suprafata pentru a impiedica decolorarea lor.
Sfaturi utile: ideale pentru salate; adauga-le in mancarurile de orez; gatite sunt delicioase in prajituri, tarte sau in sosuri pentru carnea de pui si porc.
Bananele
Informatii nutritionale: vitamina B6, C, fibre, potasiu
Cum le alegi: coaja trebuie sa fie galbena, cu foarte putine pete maronii.
Pastrare si preparare: se pastreaza la temeratura camerei pentru a continua procesul de coacere, insa nu mai mult de o saptamana. Poti sa congelezi bananele foarte coapte pentru a le folosi la tarte.
Sfaturi utile: stropeste bananele cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea. Pentru un desert delicios: stropeste banana cu zeama de portocala si pune-o pe gratar.
Clementinele
Informatii nutritionale: vitamina C, fibre si folati
Cum le alegi: alege-le pe cele mai grele, in ciuda dimensiunii
Pastrare si preparare: rezista aproximativ o luna in frigider
Sfaturi utile: excelente in salate, precum si in combinatie cu carnea de pasare
Macesele
Informatii nutritionale: vitamina C si fibre
Cum le alegi: culoarea rosu-inchis, sa fie tari si proaspete
Pastrare si preparare: rezista 2 saptamani la pastrare in frigider.
Sfaturi utile: excelente pentru asortarea unui sos, folosite ca si umplutura sau in prajituri.
Strugurii
Informatii nutritionale: vitamina C
Cum le alegi: boabe tari si bombate
Pastrare si preparare: nu-i pastra mai mult de o saptamana in frigider
Sfaturi utile: adauga-i la salate sau serveste-i impreuna cu branza sau alune
Grepfrutul
Informatii nutritionale: vitamina C, fibre si folati
Cum le alegi: sa fie greu, tare si cu coaja subtire
Pastrare si preparare: la temperatura camerei rezista pana la 10 zile, iar in frigider aproximativ 2-3 saptamani
Sfaturi utile: adauga la salata de legume sau fructe; este delicios impreuna cu carnea de peste
Kiwi
Informatii nutritionale: vitamina C si fibre
Cum le alegi: trebuie sa fie tare
Pastrare si preparare: la temperatura camerei rezista 3-5 zile; congeleaza fructele de kiwi in pungi de plastic, timp de 2-3 saptamani.
Sfaturi utile: stropeste carnea cu kiwi inainte de a o gati pentru mai multa savoare; in salate si tarte. Este delicios in combinatie cu sunca.
Portocalele
Informatii nutritionale: vitamina C, fibre si folati
Cum le alegi: tari, cu coaja subtire pentru a le stoarce si cu coaja mai groasa pentru a le consuma in stare naturala
Pastrare si preparare: se pastreaza la temperatura camerei o saptamana, iar la frigider mai mult
Sfaturi utile: potrivita pentru salate; este o combinatie buna impreuna cu ceapa, maslinele si castravetii
Perele
Informatii nutritionale: vitamina C si fibre
Cum le alegi: trebuie sa fie putin moi
Pastrare si preparare: la temperatura camerei pentru cateva zile, apoi in frigider inca 1-2 zile
Sfaturi utile: dupa ce le cureti, stropeste-le cu zeaza de lamaie ca sa nu se decoloreze; sunt perfecte pentru salate, prajituri, tarte. De asemenea, le poti servi impreuna cu branza.
Curmale
Informatii nutritionale: vitamina C
Cum le alegi: culoarea cojii trebuie sa fie rosu spre portocaliu, fara pete galbene; lasa-le sa se coaca intr-o punga de hartie impreuna cu un mar si o banana
Pastrare si preparare: se pasteaza in frigider si e indicat sa se consume in maxim 2 zile
Sfaturi utile: decojeste-le pentru a le consuma in stare cruda; le poti adauga in salate de fructe sau legume
Rodiile
Informatii nutritionale: vitamina C si fier
Cum le alegi: sa fie grele, coaja trebuie sa straluceasca
Pastrare si preparare: in frigider rezista 2 saptamani
Sfaturi utile: foloseste-le zeama pentru a da gust bauturilor si cremelor; poti face si un gem de portocale
Gutuile
Informatii nutritionale: vitamina C, B2 si fibre
Cum le alegi: cele galbene sunt coapte; evita-le pe cele cu pete maronii
Pastrare si preparare: apar foarte repede pete maronii pe coaja, insa nu afecteaza calitatea fructului; pastreaza-le in pungi de plastic in frigider timp de cateva saptamani
Sfaturi utile: gutuile sunt mai bune in gem
Mandarinele
Informatii nutritionale: vitamina C, fibre si folati
Cum le alegi: sa fie grele si fara pete maronii
Pastrare si preparare: se pastreaza la temperatura camerei cateva zile, iar apoi se pun la frigider
Sfaturi utile: sunt perfecte in salate de fructe si legume, insa fii atenta la samburi; le poti combina cu carnea de pasare
Castanele
Informatii nutritionale: vitamina C
Cum le alegi: coaja trebuie sa fie maronie, lucioasa
Pastrare si preparare: se pastreaza in frigider in pungi de plastic
Sfaturi utile: le poti praji, fierbe sau sa le adaugi la supe.
Citeste si "Ghidul legumelor de toamna"
© Copyright:
Ghidul fructelor de toamna
Toamna iti ofera o diversitate de fructe din care poti sa alegi pentru o gustare delicioasa. Sa nu mai pomenim de tartele cu fructe sau combinatiile de salate care iti pot face o dupa-masa mult mai "delicioasa".
Comentarii (4)
super tare,bravo:D:D:D
as dori sa stiu foarte multe despre fructe si legume care contin vitamina C si D ca sunt foare bune la organism.
parerea mea este ca fructele sunt cele mai bune fructe
As dori sa stiu mai multe deaspre fructele si legumele care contin si vitamina D,aceasta vitamina fiind foarte necesara in combaterea cancerului la sin, la femei.Consider ca este important acest subiect.
Posteaza comentariu