Pentru a te putea orienta atunci când încerci să selectezi din variantele de idei de afaceri de familie este ideal să analizezi ce îi place fiecărui membru al familiei să facă în timpul liber. Desigur, nu contează numai hobby-urile, ci și părțile din cadrul jobului actual sau materiile de la școală care dau un sentiment de mulțumire și reușită. Recomandările de pe smallbiztrends.com îți pot indica o afacere profitabilă pentru toată familia, care va pune bazele colaborării strânse, în cadul căreia eforturile tuturor vor aduce succesul mai rapid, fără să aveți impresia că beneficiul final nu rămâne la voi.
Iată ce idei de afaceri de familie poți pune în aplicare, în funcție de interesele și aptitudinile diferiților membri:
1. Un restaurant
Poate fi o opțiune ideală pentru o familie pentru că un restaurant necesită mai mulți oameni pentru a avea succes și se pot pune în aplicare aptitudini diferite.
Nu va fi nevoie doar de talent la gătit, ci și de tact și relaționare cu oamenii pentru servire, idei creative pentru crearea meniului, decorarea interiorului localului și tactici de negociere pentru amplasare și reclame. Șansele de succes sunt ridicate pentru că restaurantele susținute de o familie întreagă sunt foarte apreciate la nivel local.
2. O formație
Dacă membrii familiei sunt pasionați de muzică, știu să cânte la diferite instrumente muzicale și au o voce plăcută vă puteți crea o trupă și veți cânta la diferite evenimente. În timp puteți ajunge chiar să aveți turnee.
3. Un blog de familie
Blogging-ul este o oportunitate de afaceri importantă pentru persoanele de specializări diferite. De multe ori pare intimidant să realizezi singur un blog pentru că te vei gândi că nu poți oferi suficientă varietate a subiectelor, dar dacă veți contribui cu toții la un blog da femilie precis veți scrie despre subiecte variate și veți atrage cititori de vârste diferite.
Puteți aborda viața de familie, hobby-urile fiecăruia sau lucrurile care vă fac fericiți. În plus, fiecare membru al familiei poate avea o secțiune personală unde va crea liste de sfaturi practice pentru realizarea activităților care îl pasionează.
4. O fermă
Dacă aveți pământ și vă aflați într-o locație prielnică merită să încercați această variantă. Puteți avea o fermă de căpșuni, roșii sau orice alte fructe și legume.
5. Catering
Dacă vreți să dați startul unei afaceri care vizează mâncarea, dar nu să deschideți un restaurant, cateringul este o oportunitate pe care trebuie neapărat să o luați în calcul.
Fiecare membru al familiei poate contribui la realizarea diferitelor atribuții, de la obținerea unui gust uimitor până la crearea unor reclame care fac afacerea populară.
6. O brutărie
Puteți deschide și o brutărie unde veți vinde produse tradiționale și deserturi irezistibile. Este ideal să oferiți produse care pot fi personalizate pentru diferite evenimente pentru a vă diferenția de concurenți chiar dacă nu aveți resursele necesare pentru o afacere de anvergură.
7. Babysitting și servicii îngrijire copii
Puteți alege și o afacere care vizează îngrijirea copiilor de până la 4-5 ani în timp ce părinții sunt la serviciu. Pe măsură ce veți strânge recomandări pozitive numărul de clienți va crește.
8. Ghizi locali de turism
Dacă locuiți într-o zonă frecventată de un număr considerabil de turiști puteți pune bazele unei afaceri în care oferiți trasee ghidate. Includeți obiectivele principale din zonă, dar și locuri care nu apar în toate broșurile tocmai pentru a da o notă distinctă afacerii voastre.
9. O florărie
Dacă vă plac foarte mult florile puteți avea și o afacere parfumată, care aduce frumusețe și multe zâmbete pentru clienți. Deschideți o florărie și puneți în valoare talentul fiecărui membru pentru a vă atrage și păstra clienții.