11 idei de afaceri profitabile pentru femei

Vrei să demarezi propria afacere, dar nu știi încă spre ce domeniu să te orientezi sau cum să începi? Descoperă idei de afaceri profitabile pentru femei, care îți pot transforma visul în realitate pentru a-ți gestiona activitatea și a obține câștiguri suficiente.
Ca femeie ai multe talente și pentru a demara o afacere trebuie să selectezi cu atenție ce îți place să faci prin restrângerea listei de preferințe la cele utile din punct de vedere al oportunităților de pe piață.

Punctul de start: pasiunea

Ce te pasionează? Iată conceptul de la care pleacă suita de idei de afaceri profitabile pentru femei. Nu este nicio problemă dacă nu știi imediat ce te motivează în mod special. Testează diferite activități pentru a-ți da seama care dintre ele îți dau o stare de bine. De fiecare dată când te simți descurajată și ai senzația că nu poți găsi nicio o variantă utilă nu uita următorul citat din baschet: „ratezi toate aruncările pe care nu le încerci”.
Cel mai mult contează să începi. Lista de idei de afaceri profitabile pentru femei te va ajuta să reușești să obții un venit suficient plus multă libertate pentru a fi alături de familia ta în timp ce pui bazele unei activități rentabile.

Iată ce variante trebuie să încerci și tu:

1. Blogging-ul

Este una dintre opțiunile cele mai utile când vrei să petreci mai mult timp acasă, în timp ce-ți crești copiii. Vei avea propriul program, iar în momentul în care vei avea suficient de mulți cititori veniturile vor crește considerabil.
Nu este nevoie să fii o scriitoare excelentă pentru a deveni blogger și poți chiar să apelezi la ajutorul prietenilor sau al altor membri ai familiei pentru revizuirea articolelor înainte de a le publica.
Mizează pe reclame pentru creșterea traficului pe website-ul tău și vei vedea cât de util este să scrii de acasă în loc să mergi la birou în fiecare zi.

2. Scriitoare freelance

Îți place foarte mult să scrii? Poți câștiga foarte bine valorificându-ți pasiunea. Secretul este să știi să ceri tariful corect pentru lucrările tale și să inițiezi colaborări pe domeniile care te atrag.

3. Contabilă

Poți deveni contabilă lucrând de acasă chiar dacă nu ai deloc experiență. Îți poți înființa propria afacere pentru supravegherea operațiunilor financiare sau verificarea facturilor emise și vei câștiga foarte bine din confortul propriei case.

4. Consilier personal

Îți place să-i ajuți pe ceilalți să-și dezvolte aptitudinile și te simți bine când vezi că reușesc datorită sfaturilor tale? Meseria de consilier personal ți se va potrivi de minune. Tariful pe care îl poți percepe va depinde de venitul clienților tăi, dar se câștigă foarte bine în acest domeniu. În plus, contează și dacă realizezi ședința în mod individual sau cu un grup de clienți. Pe măsură ce oferi mai multe ședințe vei deveni cunoscută, iar numărul de clienți va crește treptat. 

5. Intră în afaceri imobiliare fără să cumperi sau să vinzi ceva

Da, este posibil! Potrivit lui Danielle Pierce, femeie de afaceri de succes, poți câștiga foarte mult în domeniul imobiliar chiar dacă nu te atrage ideea de a vinde și cumpăra mereu noi imobile.
„Este vorba despre lucrările de amenajare, reparare sau restaurare pe care le poți efectua folosind forță de muncă prin outsourcing. Eu nu realizez decât sarcini administrative și supraveghez ritmul în care se desfășoară lucrările și am mult timp la dispoziție pentru copiii mei”, explică aceasta.

6. Închirierea lucrurilor pentru bebeluși

Locuiești într-un oraș prin care trec mulți turiști? Îți poți deschide o afacere de succes dacă închiriezi lucruri speciale pentru bebeluși. Precis multe familii se vor opri la tine și vei câștiga din ce în ce mai mult în fiecare lună. Adaptează oferta în funcție de sezon sau de specificul turiștilor care vizitează zona cel mai des.

7. Profesoară sau meditatoare online

Lecțiile online devin tot mai solicitate și nu va fi nevoie să mergi acasă la elevi sau studenți. Vă puteți întâlni în mediul virtual, iar de îndată ce ai terminat o oră de studiu poți trece imediat la un alt elev, maximizând câștigurile fără să suporți cheltuieli suplimentare legate de deplasarea la domiciliu sau să pierzi ore pe care le poți desfășura pentru că ești pe drum. Pentru anumite posturi vei avea nevoie de experiență, dar există și oportunități pentru a începe de la zero. Important este să-ți placă să stimulezi plăcerea de a învăța și să găsești metode eficiente de comunicare și transmitere a informațiilor.

8.
Fotografia

Dacă în familia ta tu ești cea care face fotografiile și analizezi mereu care este unghiul favorabil pentru fiecare imagine ar fi bine să iei în calcul să faci acest lucru full time, pe cont propriu. Vei avea nevoie de o investiție inițială pentru achiziționarea materialelor necesare și a unui aparat foto performant, dar îți vei recupera costurile treptat. Mergi la cursuri și învață Photoshop pentru a putea rafina fotografiile rezultate și a adăuga efecte speciale.
Începe cu fotografii la evenimente, de exemplu botezuri și nunți și poți contacta și agenții imobiliare pentru a fotografia noile proprietăți care vor face parte din catalogul lor.

9. Designer grafic

Dacă îți place foarte mult design-ul grafic și cunoști Adobe Creative Suite/Adobe Creative Cloud, inclusiv InDesign, Illustrator și Photoshop să știi că nu-ți va fi deloc greu să-ți lansezi afacerea. În prezent fiecare firmă are nevoie de un designer grafic pentru că prezența online personalizată a afacerilor este un lucru esențial. Folosește-te de rețelele de socializare pentru a promova serviciile pe care le oferi și creează un website unde vei explica în detaliu de ce firmele ar trebui să te aleagă pentru a-și defini în mod distinct spațiul online.

10. Manager Social Media

Folosești des rețelele de socializare și ți-ar plăcea să faci postări pentru mai multe firme? Ia în calcul posibilitatea de a deveni manager Social Media pentru a putea publica informații, a răspunde întrebărilor clienților și a monitoriza comentariile chiar de acasă.
Venitul tău va crește în funcție de numărul de clienți. 

11. Designer de interior

Îți place să recreezi constant atmosfera dintr-o cameră și să muți sau să schimbi mobila? Poți deveni designer de interior pentru a realiza un interior creativ pentru case sau apartamente. Câștigurile vor fi substanțiale, cel mai important lucru fiind să fii flexibilă pentru a te putea adapta vizunii fiecărui client și a obține aspectul și gradul de confort, eleganță sau modernitate dorit.
 
 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.