Pico, cel mai mic stick USB

Toata lumea isi aminteste "epoca" dischetelor de 1,44 Mb. Pe atunci, scriam CD-uri doar daca era imperios necesar, fotografiile ocupau putin spatiu, pentru ca erau realizate cu aparate foto neperformante...
Toata lumea isi aminteste "epoca" dischetelor de 1,44 Mb.

Pe atunci, scriam CD-uri doar daca era imperios necesar, fotografiile ocupau putin spatiu, pentru ca erau realizate cu aparate foto neperformante, iar hard-disk-urile aveau cativa Gigabiti, cam cata memorie RAM au acum calculatoarele noastre.

Lupta pentru a crea cele mai mici medii de stocare este una continua, iar la ThinkGeek am gasit si cel mai mic stick cu o memorie de 8 GB: are dimensiunile 31,3 mm x 12,4 mm x 3,4 mm, aproximativ cat o unghie.

Stick-ul se numeste Pico si pe el pot fi stocate peste patru mii de poze de 5 megapixeli, cinci zile de muzica sau patru filme. Micutul finisat cu crom este rezistent la socuri si la apa.


Si pentru ca Pico este atat de mic, iar riscul de a-l pierde este mare, cei de la ThinkGeek il vand impreuna cu un lant.

Stick-ul Pico scrie si citeste datele cu o viteza mare - 200x, 30 MB/secunda si este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac si Linux. Costa 30 de dolari si se poate cumpara de pe site-ul thinkgeek.com.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod