Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui, transmite Mediafax.
El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.
Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.
Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.
Sentinţa Judecătoriei Vaslui în cazul celor şapte inculpaţi:
Silviu Ovidiu Burada – 8 ani şi 4 luni de închisoare
Paul Andrei Burlacu – 7 ani de închisoare
Silviu Avădanei – 7 ani de închisoare
Petrică Ionuţ Bolboceanu – 7 ani de închisoare
Ionuţ Bogdan Boicu – 5 ani şi 8 luni de închisoare
Alin Dumitru Rotaru – 5 ani şi 8 luni de închisoare
Ioan Surleac – 5 ani şi 8 luni de închisoare
Cei şapte tineri nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie şi urmând a fi pusă în aplicare de poliţişti, relatează Mediafax.
Totodată, instanţa a stabilit ca cei şapte tineri să plătească în solidar daune morale de 50.000 de lei tinerei violate.
La pronunţarea sentinţei nu a fost prezentă nici tânăra violată, care susţine luni examenul de bacalaureat.
Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile atât de către procurori, cât şi de cei şapte tineri.
Comentarii (3)
Aceste elemente sociale reprobabile stau bine merci, ori in puscarie ori la domiciliu fara sa faca nimic. Scolile, banuiesc ca au nevoie de pregatiri pentru noul an scolar. Cine le vopseste, repara, curata? Detinuti faceti ceva pentru comunitate.
Detinutii, in special cei cu suspendare ar trebui folositi si in sectorul privat sub forma de voluntariat la diferite munci necalificate. Beneficiarul poate incheia un contract cu autoritatile locale pe anumite servicii oncall, contra unei sume de bani. Beneficiarul la finalul perioadei ar trebui sa dea calificative detinutilor, iar acestea vor face parte din evaluarea detinutului. Daca detinutul face pe "bolnavul", se vor cauta alte activitati obligatorii, astfel oricare de la mic la mare sa produca ceva. Haideti faceti ceva cu astia ca sunt din ce in ce mai multi, si nu puteti irosii banii publici pe aceste scursuri.
Dupa stabilirea sentintei, condamnatul se uita in jos si se adreseaza deceptionat catre organul sau: "Unde te-am bagat eu, si unde ma bagi tu pe mine...". Pe timpul detentiei poate veti presta si niste servicii in folosul comunitatii, nu doar asa la "batut in cap" Hai baietii, ca nu e mult... Viitorul suna bine... poate ajungeti mai tarziu scriilori, parlamantari, deputati, cine mai stie ce schimbari veti mai prinde. Bravo justitia! Astept sanctiuni de masura si pentru cei care au violat legile tarii si sectorul public incepand cu anii 90 si pana in prezent. Poate ar trebui create zone/lagare de munca, pentru toti acesti delicventi, pentru setcoarele de drumuri, poduri, plantari de paduri, irigatii, eventual ca zilieri la munca campului, si altele care au fost distruse incapand din anii 90. O parte din sentinta lor sa fie stabilita in folosul comunitatii.
Posteaza comentariu