Ideea de a-ți îngheța tenul pentru a fi mai frumoasă îți poate da fiori, însă realitatea este că tratamentele faciale care folosesc temperaturi foarte scăzute reprezintă cel mai nou trend în domeniul tehnicilor de înfrumusețare. Nu costă o avere, te scapă de durerile injecțiilor cu botox, iar efectele sunt vizibile mai repede și mai mult timp.
Expunerea corpului la temperaturi reduse poate avea o serie de avantaje, de la reducerea ridurilor până la întinderea pielii, susțin experții citați de cotidianul britanic Daily Mail. "Terapiile care folosesc temperaturi scăzute stimulează circulația sângelui", explică Dr Preema Vig, directorul medical al clinicii britanice Beyond MediSpa.
Folosit în mod corespunzător, cu tehnologia și metodele potrivite, acest tratament ajută la reducerea grăsimii și la tonifierea pielii. "Toți am auzit de Botox, dar o tehnică nouă va fi disponibilă pe scară largă în această vară. Se numește Frotox", a explicat specialistul citat.
Iovera, o terapie alternativă la Botox, fără toxine, se bazează pe tehnica criomodulare pentru a elimina liniile fine care brăzdează pielea. Procedura durează 20 de minute și constă în plasarea unui aparat care aplică azot lichid lână nervul care controlează mușchii ce produc cutele pielii.
"Azotul lichid îngheață nervii de pe frunte și de deasupra sprâncenelor. Astfel punem nervii într-o hibernare temporară, astfel că ei se relaxează, iar încrețiturile dispar", explică Dr Yannis Alexandrides, chirurgul plastic care a testat și îmbunătățit, timp de peste un an, această procedură dezvoltată de laboratorul californian Myoscience Inc.
"Spre deosebire de Botox, care necesită patru zile pentru a-și face efectul, aici rezultatele pot fi văzute imediat și pot dura până la patru luni. Azotul face parte natural din organism, în schimb Botoxul nu, deci nu introduceți o substanță străină în organism", adaugă medicul.
Iovera costă 460 de euro, iar mai multe informații sunt disponibile pe site-ul 111harleystreet.com.
Terapia cu gheață este folosită, de asemenea, în noua generație de tratamente faciale. Crioderma facială (ranimirza.co.uk) a pătruns în Marea Britanie în decembrie. Prețul îți dă frisoane (560 de euro), dar specialiștii susțin că tariful reflectă tehnologiile superioare folosite în acest tratament, relatează Daily Mail.
O ședință durează 75 de minute și combină frigul cu exfolierea tenului, masajul limfatic de drenaj și folosirea unor frecvențe radio. "Frigul cauzează contractarea vaselor de sânge, apoi acestea se dilată, ceea ce îmbunătățește furnizarea de oxigen și nutrienți spre suprafața pielii, făcând-o să strălucească", spune specialistul Rani Mirza, care a folosit acest tratament pentru mai multe celebrități, printre care Anna Friel, Natalie Imbruglia și Erin O’Connor. "Clientelor mele le place pentru că dă pielii un aspect mai frumos", adaugă el.
O variantă mai accesibilă este oferită de brandul parizian Anne Semonin. "Ice" Crioterapia SuperFacială costă de la 100 de euro (detalii pe site-ul annesemonin.com) și se spune că ar fi fost folosită și de cântăreața britanică Cheryl Cole, scrie Daily Mail. Tratamentul include curățarea și exfolierea tenului, urmate de un masaj în care se folosesc cuburi de gheață din apă de mare, alge roșii și ulei de Ciuboțica-Cucului.
Terapia cu frig este folosită și pentru eliminarea grăsimii și a celulitei. Potrivit Daily Mail, Jennifer Aniston și Jessica Alba ar fi folosit acest tratament, denumit Bioslimming Body Wrap (75 de euro, bioslimming.co.uk).
Deși e la modă, terapia cu frig nu este susținută de toți specialiștii. "Unele dintre aceste tratamente pot elimina grăsimea și cutele pielii, dar rezultatele sunt imprevizibile", este de părere chirurgul Mervyn Patterson. "Tratamente precum Frotox se află în faze incipiente și știm puține lucruri despre siguranța pe termen lung și despre efecte. Temperaturile joase pot fi utile după proceduri chirurgicale și pentru reîntinerirea temporară, dar nu există dovezi care să susțină ideea că aceste terapii au efecte antiîmbătrânire de durată", adaugă expertul citat.
În timp ce avantajele pe termen lung ale acestor tratamente rămân deschise dezbaterii specialiștilor, folosirea terapiilor cu frig nu reprezintă, în fond, o noutate absolută. Cine nu a pus o pungă cu gheață pe o gleznă umflată?
Industria frumuseții caută însă în continuare noi metode pentru ceea ce își doresc femeile și astfel momentul în care vom intra într-o nouă eră a tratamentelor faciale ar putea fi aproape, scrie ziarul britanic.
Foto: Hepta