De exemplu, soţia mea mă roagă să-i aduc cheile de la maşină care se află în propria ei geantă. Nu e frumos să umbli în poşeta unei femei. Este cea mai sănătoasă regulă de comportament inventată vreodată. Ar trebui să facem închisoare dacă încălcăm această regulă. Şi asta pentru siguranţa noastră mentală.
Mie, de fiecare dată când cad în capcana de a ajunge în geanta unei femei, mă loveşte depresia.
Imediat după ce am deschis fermoarul sau închizătoarea, realizez că am căzut într-o crevasă de pe un munte şi va trebui să-mi tai o mână ca să mă salvez. Nu găsesc niciodată nimic şi asta se întâmplă oricât de mică ar fi geanta. E adevărat că, dacă e mai mare, senzaţia de neputinţă creşte exponenţial cu volumul.Geanta unei femei e o altă planetă. Acolo trăiesc într-un echilibru subtil tot felul de obiecte şi fiinţe dintre care unele ne sunt familiare, altele ne sunt complet străine. Cere-i iubitului tău să-ţi aducă o mascara din geantă şi cronometrează-l. L-ai pierdut definitiv. E acelaşi lucru cu a-l trimite în prima misiune spre Marte cu echipaj uman.
Şansele de recuperare sunt identice.Acolo, la voi în geantă, e o lume nouă care funcţionează după alte legi. Legi pe care voi le înţelegeţi, noi nu. Obiectele comunică între ele, se mişcă, se ascund, se iţesc şi dispar. Mai repede pricepem trucurile unui magician decât să facem să apară cheile de la maşină. În genţile voastre e o întreagă istorie a familiei, a trecutului vostru şi instrumente de citit viitorul. Acolo sunt poze cu noi din armată, ecografia 3D a copilului făcută acum cinci ani, cardul de la ING pe care l-am declarat furat în urmă cu o lună şi alte lucruri pe care nu le recunoaştem.
Aţi văzut vreodată geanta unui bărbat? E solidă din piele sau imitaţie, are picioruşe metalice ca să nu se zgârie când o punem pe podea în metrou şi ţinte metalice la colţuri ca să nu se tocească.
Un bărbat, când îşi ia o geantă se gândeşte să-l ţină până la moarte. Nu schimbăm genţile în funcţie de anotimpuri, de zi sau noapte sau de felul petrecerii. Avem o geantă care devine o parte a corpului nostru. De-asta bărbaţii în vârstă pe care-i vedeţi pe stradă cară după ei genţi ridicole şi jerpelite. E normal, le-au cumpărat din primul salariu, în secolul trecut.Dacă deschideţi geanta unui bărbat, veţi observa că, în interior, e compartimentată. Are spaţii pentru documente, pentru laptop, are locuri în care să pui creioanele şi pixurile, buzunare pentru carneţele, pentru mobil şi pentru chei. Chiar şi un loc pentru o etichetă cu numele şi numărul de telefon, în cazul în care o uităm la cârciumă.
Ospătarul ne poate suna să ne-o înapoieze. Dacă şi-o păstrează pentru el, măcar ştie numărul fraierului şi data viitoare nu ne mai încarcă nota.Sunt de acord că discuţia despre diferenţele dintre femei şi bărbaţi e mult exagerată. Asta până când vine vorba de genţi.