Dezbaterile pe tema consumului de carne sunt interminabile iar argumentele sunt in numar mare si de o parte, si de cealalta. Adevarul este insa undeva la mijloc iar efectele depind intr-o masura importanta si de cantitatea consumata, dar si de organismul fiecarei persoane in parte.
Pareri pro si contra consumului de carne:
Este demonstrat ca, daca este consumata moderat, in combinatie cu alte alimente, carnea are efecte benefice pentru organismul uman.
Cateva dintre avantajele consumului de carne:
- carnea de porc este extrem de bogata in vitamina B1, seleniu si zinc, elemente ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si la functionarea optima a creierului;
- carnea alba, precum cea de pui, este bogata in magneziu, si este extrem de utila pentru cei care sufera de insomnie sau pentru cei care lucreaza intr-un mediu de lucru stresant;
- carnea de miel este bogata in fier si ajuta astfel la prevenirea aparitiei anemiei;
- carnea de vita este bogata in antioxidanti, vitamina E si acizi grasi Omega 3, elemente care previn imbatranirea organismului si protejeaza sanatatea inimii;
- carnea ajuta la cresterea masei musculare, datorita proteinelor si zincului din compozitie;
Citeste continuarea pe kanald.ro!