Acesta este un semnal de avertizare tragic pentru omenire. În momentul în care vom fi puși față în față cu acest colaps al populației de insecte, întreaga rețea alimentară va avea foarte mult de suferit, ajungându-se în cele din urmă la o catastrofă ecologică globală. Dacă se întâmplă acest lucru, colapsul omenirii nu va fi foarte departe. Iată de ce este colapsul populației de insecte un avertisment pentru întreaga omenirii!
Cum influențează colapsul populației de insecte întreaga omenire?
Cauza acestui colaps accelerat al populației de insecte este utilizarea pe scară largă a substanțelor chimice și pesticidelor toxice care distrug viabilitatea populațiilor de insecte. Aceleași substanțe chimice sunt, de asemenea, folosite pentru otrăvirea omenirii cu substanțe chimice care provoacă boli, cum ar fi Glifosat, un erbicid comun care acum este prezent în întregul lanț alimentar.
În timp ce multe instituții și corporații încearcă să păcălească oamenii că schimbările climatice nu sunt adevărate și că sunt supuși doar unor știri și informații științifice false, acestea ignoră de fapt în mare masură amenințarea mult mai mare pusă de dispariția în masă prin contaminarea chimică pe scară largă a planetei.
De ce nu este avertizată lumea despre pericolele legate de pesticide și erbicide de către toți oamenii de știință și mass-media? Răspunsul este unul simplu, dar trist. Este datorat faptului că producătorii acestor otrăvuri mortale sunt societăți bogate și influente, care plătesc mass-media pentru a ascunde adevărul și pentru a răspândi minciuni despre siguranța pesticidelor.Insectele din întreaga lume se află într-o criză, potrivit unui număr mic aflat în creștere de studii pe termen lung, care arată declinul dramatic al populației de nevertebrate.
Un nou studiu sugerează că problema este mult mai răspândită decât credeau oamenii de știință. Un număr mare de insecte a dispărut dintr-o pădure națională din Puerto Rico, conform studiului. Iar animalele care se hrăneau cu aceste insecte au dispărut la rândul lor. În 2014, o echipă internațională de biologi a estimat că, în ultimii 35 de ani, abundența nevertebratelor precum bondarii și albinele a scăzut cu 45%. Dacă toată lumea ar fi conștientă de aceste modificări care au loc în mediul înconjurător și de consecințele acestora asupra viitorului omenirii și nu numai, poate că ar putea fi făcute anumite schimbări mai repede, pentru a evita o criză mondială care va începe cu un colaps al populației de insecte.
Comentarii (1)
ca de altfel ca si a altor substante ce au dus la scaderea numarului de pasari ce consumau insectele daunatoare si larvele acestora . In ultima vreme am constatat scaderea pana la disparitie a randunelelor, lastunilor, prigoriilor si chiar a vrabiilor; in schimb se pare ca a crscut numarul ciorilor, graurilor .
Posteaza comentariu