Clasa zero: 5 argumente că e o decizie bună pentru părinţi şi copii

Clasa zero a fost pusă din nou în dezbatere publică. Deşi premierul Victor Ponta a aruncat  toţi părinţii în aer, mutând la ei decizia dacă cei mici vor  urma clasa zero la şcoală sau la

Clasa zero a fost pusă din nou în dezbatere publică. Deşi premierul Victor Ponta a aruncat  toţi părinţii în aer, mutând la ei decizia dacă cei mici vor  urma clasa zero la şcoală sau la grădiniţă, cred că în forma iniţială a fost o măsură bună. Iată cinci argumente:

1. Marele avantaj al clasei zero e faptul că eliberează locuri în grădiniţe şi îi ajută pe părinţii cu copii mai mici care lucrează şi n-au cu cine să-şi lase copiii.

2.

Numărul de copii în şcoli a scăzut foarte mult, iar clasa zero e un ajutor pentru cadrele didactice care astfel au de lucru şi nu-şi pierd locurile de muncă.

3. S-a discutat foarte mult pe faptul că la vârsta de cinci ani copiii sunt prea mici ca să meargă la şcoală. Dar aşa e în toată Europa, iar acest sistem a fost promovat tocmai pentru a-l sincroniza şi pe al nostru cu ce se întâmplă în Uniunea Europeană.

4.

Clasa zero nu ştirbeşte cu nimic din drepturile părinţilor. Nimeni nu e obligat să-şi înscrie copilul la o anumită vârstă la clasa zero, singura condiţionare e că nu poate fi înscris în clasa întâi fără să fi trecut prin cea zero. Aşa că dacă un părinte crede că propriul copil nu e pregătit pentru şcoală îi poate cere educatoarei ca micuţul să mai repete o dată una dintre grupele grădiniţei.

5.

Şocul trecerii de la grădiniţă la şcoală era destul de mare şi mulţi copii şi părinţi îl acuzau. Acest an de tranziţie e benefic pentru toată lumea.

Politizarea unei decizii bune nu va face decât să împartă adulţii în tabere în detrimentul copiilor, ceea ce e inacceptabil. Dar câte lucruri inacceptabile nu fac politicienii zilelor noastre?