Un astfel de loc este în Polonia. Acum o lună, activiștii organizației Open Cages investigau o fermă pentru blănuri pentru neglijență în activitate. Vulpile erau speriate, lihnite de foame și ținute în cuști mici ruginite. Spațiul era atât de mic, încât lăbuțele nu le mai încăpeau înăuntru, le țineau afară, prin găurile din cuști, ca și cum ar fi vrut să atingă libertatea. Ca și cum ar fi vrut să iasă prin zăbrele.
Multe n-au supraviețuit. Dar unele au reușit să scape, iar una dintre aceste norocoase este micuța roșcată Frania. Când au găsit-o activiștii era singură, slabă și murdară, și umbla pe lângă cuștile în care stăteau suratele ei, doar-doar o găsi ceva de mâncare. Dăduse de libertate, însă neștiind ce să facă, bântuia nedumerită de colo-colo.
Regăsirea încrederii în oameni
Spre norocul ei, au găsit-o niște oameni buni - activiștii de la Open Cages au preluat-o și au dus-o la veterinar, pentru că se vedea că era într-o stare foarte proastă și avea dureri. După ce a primit îngrijirile medicale, situația ei s-a îmbunătățit simțitor.
După vizita la veterinar, micuța roșcată a fost dusă în noua ei casă, un adăpost cu cele mai bune condiții. Scăpată din "lagărul" care a traumatizat-o, Frania a început să exploreze natura și să-și recapete instinctele. A început să interacționeze mai mult cu noii săi prieteni, celelalte animale salvate de voluntari. S-a pus pe picioare și a început să capete încredere.
Frania se bucură, în sfârșit, de spațiul de care avea nevoie și se joacă cu jucăriile pe care i le-au adus voluntarii.
Sfârșitul lagărelor de vulpi
Ceea ce trebuie să înțelegem cu toții este toate vulpile merită să aibă o viață normală ca Frania. Din păcate, multe dintre suratele ei continuă să fie chinuite în fermele în care ajung să fie jupuite pentru a li se lua blana.
Dar asta se poate schimba. Trebuie să se schimbe. Sfârșitul industriei de prelucrare a blănurilor este aproape de sfârșit. Polonia și Estonia sunt pe cale să aplice o interdicție totală asupra comerțului cu blănuri, ceea ce ar contribui la salvarea a milioane de vulpi în fiecare an, scrie Bored Panda.
Citește și: Zoocomedie. Cele mai reușite imagini cu animale care te fac să râzi
Organizația Open Cages a lansat o campanie de donații în luna decembrie pentru a lupta împotriva exploatării acestor animale. Pentru fiecare donație de 8 lire sterline, un donator major va dona 20 de lire, menționează site-ul citat. Frania este dovada că acești bani pot face mult bine.
Foto: Bored Panda
Posteaza comentariu