În aceste zile, o investigaţie jurnalistică semnată de Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac, găzduită de Gazeta Sporturilor şi tolo.ro, a şocat întreaga opinie publică.
Compania Hexi Pharma are contracte cu sute de spitale din România şi le furnizează acestora dezinfectanţi diluaţi de până la zece ori. Asta în condiţiile în care prima cauză de mortalitate în spitalele româneşti sunt infecţiile nosocomiale.
32 dintre tinerii decedaţi în urma incendiului din Club Colectiv au murit în urma unor astfel de infecţii.
Mulţi dintre supravieţuitori au fost infectaţi, dar au scăpat datorită tratamentului administrat în străinătate.Numele lui Dan Condrea (foto GSP), proprietarul Hexi Pharma, a ajuns să înspăimânte orice persoană care are de-a face cu sitemul medical din România. Lăcomia lui a provocat o reţea de corupţie la nivelul managementului spitalelor care le-a lăsat fără nicio barieră de protecţie împotriva infecţiilor.
Nu se ştie în acest moment câte persoane au murit din cauza dezinfectantelor diluate, o anchetă a parchetului e în derulare în aceste zile.Ministrul Sănătăţii Achimaş Cadariu a anunţat miercuri, 4 mai, că în urma controalelor DSP (Direcţia de Sănătate Publică), doar cinci procente dintre dezinfectanţi nu sunt conformi. Această declaraţie ar fi de râs, dacă nu ar fi tragică, pentru că acest control a fost făcut exact de instituţia vinovată de această situaţie.
DSP nu a controlat niciodată în ultimii zece ani concentraţia dezinfectanţilor.Dar această anchetă jurnalistică demonstrează încă o dată dacă mai era nevoie că sloganul ”Corupţia ucide!” e cât se poate de adevărat. Şi nu ucide accidental, o face în masă.