O ciudată călătorie în timp într-un film al lui Chaplin

O filmare de un minut, veche de 80 de ani, i-a uimit pe experţi. Un figurant care trece prin cadru vorbeşte la telefonul mobil.
O filmare de un minut, veche de 80 de ani, i-a uimit pe experţi. Un figurant care trece prin cadru vorbeşte la telefonul mobil.
 

Un clip de promovare a unei producţii realizate de Charlie Chaplin în 1928, ”Circul”, a devenit o senzaţie a internetului, după ce George Clarke, un expert în imagini, a observat o femeie care trece prin cadru şi pare că vorbeşte la mobil. Sunt multe speculaţii asupra acestei imagini. Minţile mai înfierbântate vorbesc despre posibilitatea unei călătorii în timp.
Dacă priviţi clipul de mai jos veţi avea o senzaţie ciudată.
Doamna în vârstă care trece prin cadru se comportă exact ca o persoană din zilele noastre care vorbeşte la telefon.



Clipul a fost văzut de 800.000 de oameni pe You Tube în doar o săptămână. Se vede clar cum vorbeşte, ţinând ceva la ureche şi apoi se opreşte în mijlocul conversaţiei.

În căutarea unei explicaţii


Filmuleţul i-a făcut pe pasionaţii de imagine să-şi stoarcă creierii şi să găsească o explicaţie a acelui misterios cadru ce pare a arăta faptul că doamna în vârstă e o călătoare în timp. George Clarke susţine că a arătat imaginea la mai mult de 100 de persoane şi nimeni n-a putut să explice ce se întâmplă.



”Am studiat aceste imagini un an de zile şi mi-a fost pur şi simplu imposibil să le explic.
Aştept ca aceste imagini să fie văzute de cât mai mulţi oameni şi poate cineva reuşeşte să găsească ceva logic. Din punctul meu de vedere, femeia în vârstă se comportă ca o persoană care vorbeşte la telefon. E singură, nu e nimeni în preajma ei. Are ceva la ureche şi vorbeşte”
, a spus George Clarke, cel care a descoperit şocanta imagine.
29 Octombrie 2010