Şase case, un teren în Voluntari, bijuterii, obiecte de artă şi conturi bancare de peste 43.000 de euro, acestea toate însumează averea pe care a lăsat-o în urmă Adrian Păunescu, mult mai puţin valoroasă, însă, pe lângă opera sa.
Ca de fiecare dată, după decesul cuiva, apare veşnica întrebare: Cine moşteneste? Conform spuselor avocatei Beatrice Comărniceanu, citată de Libertatea, în lipsa unui testatment, bunurile poetului se împart astfel: 75 % din avere merge la soţie, iar 25% merge la urmaşi, în cazul poetului cei trei copii - Ioana, Andrei şi Ana Maria.
Ce se împare de fapt:
Imobilul din Bucureşti, de pe strada Dionisie Lupu, care figurează ca donaţie în declaraţia de avere a fostului senator, este evaluată la 1.000.000 de euro.
Casa de vacanţă din Breaza, transformată în pensiune, valorează după spusele experţilor imobiliari circa 400.000 de euro.
Casa de pe strada Adrian Păunescu, din Bragadiru, Ilfov, imobil construit pe un teren care a aparţinut mamei poetului, este evaluată la circa 200.000 de euro.
Apartamentul de trei camere din Vatra Dornei, situat la parterul unei case naţionalizate valorează 100.000 de euro.
Casa în care a copilărit marele poet, situată în Bârca, Dolj, o locuinţă veche cu şase camere este estimată de specialişti la 20.000 de euro.
Adrian Păunescu mai avea o casă în Roşia Montană, judeţul Alba, estimată la 10.000 de euro.
Pe lângă aceste imobile, familia Păunescu mai deţine un teren în Voluntari estimat la 2 milioane de euro.
© Copyright:
Moştenirea poetului: unde se duc cele peste 4 milioane de euro ale lui Adrian Păunescu?
Şase case, un teren în Voluntari, bijuterii, obiecte de artă şi conturi bancare de peste 43.000 de euro, acestea toate însumează averea pe care a lăsat-o în urmă Adrian Păunescu, mult mai puţin valoroasă, însă, pe lângă opera sa.
9 Noiembrie 2010
Comentarii (1)
Acum,sa fie vreo luna de zile in urma,la un post local de televiziune,moderatorul l-a contactat telefonic,in direct pe maestrul Adrian Paunescu. Inca de pe atunci,marele poet era ingrijorat de situatia tarii; Cu multa simplitate,asa cum numai geniile stiu s-o faca, Maestrul ne-a introdus in miezul unei probleme: dupa parerea sa, asistam la feudalizarea Romaniei prin descentralizarea administratiei publice locale! Nu va fi nimic bun!,spunea Paunescu Lucrul ingrijorator era ca baronii locali,dupa acest proces, vor iesi cu puteri sporite! Ma urmareste aceasta idee a lui Paunescu! Cine ii va mai aduce in fata legii pe baronii locali? Oare cum o sa mai arate lupta anticoruptie din Romania? http://brasovean2008.blogspot.com/2010/11/avertsmentul-teribil-lui-adrian.html
Posteaza comentariu