Ce impact are Facebook asupra sănătății mentale?
O postare de pe Facebook scrisă de directorul de cercetare David Ginsberg și cercetătoarea Moira Burke a subliniat potențialele daune ale utilizării platformei sociale. În general, atunci când oamenii petrec mult timp consumând pasiv informații, citind, dar nu interacționând cu oamenii, aceștia raportează că se simt mai rău ulterior.
Postarea a citat mai multe studii academice de la diferite universități, care arată că utilizatorii au raportat o stare de sănătate mentală mai slabă decât media, pe baza numărului de linkuri de pe Facebook pe care le-au accesat sau a numărului de minute pe care le-au petrecut în News Feed, fără a interacționa cu ceilalți utilizatori online.
Pe cât de contraintuitiv pare, angajații de la Facebook le recomandă utilizatorilor să nu petreacă foarte mult timp consumând conținut pe platforma lor.
Ca posibilă soluție, postarea a declarat că Facebook lucrează pentru a face site-ul mai eficient pentru interacțiunea socială, dând mai puțină importanță petrecerii unor perioade lungi de timp.
Aceștia au recomandat ca utilizatorii să interacționeze activ între ei, nu să fie consumatori pasivi.Conform echipei Facebook, platforma a fost făcută pentru a conecta oamenii, încă de la început, când le reamintea utilizatorilor zilele de naștere ale prietenilor, până la amintirile care sunt scoase în evidență de site. Au fost enumerate și câteva caracteristici care se crede că vor ajuta oamenii să gestioneze mai eficient utilizările Facebook, cum ar fi un instrument care să limiteze ceea ce vezi de la fostul iubit, abilitatea de a ascunde postările anumitor utilizatori timp de 30 de zile și instrumente de prevenire a sinuciderilor.