Copil din embrion îngheţat 20 de ani

E cea mai lungă perioadă de stocare a unui ovul fertilizat înainte de a fi lăsat să se dezvolte şi să aducă pe lume un copil.
E cea mai lungă perioadă de stocare a unui ovul fertilizat înainte de a fi lăsat să se dezvolte şi să aducă pe lume un copil.
Această tehnică le-ar putea ajuta pe femeile de peste 40 de ani să aibă copii. Multe dintre ele ar putea ca la vârsta de 20 de ani să-şi stocheze ovule fertilizate pentru a fi transformate în descendenţi decenii mai târziu, după ce şi-au rezolvat problemele legate de carieră şi bani.


Tehnica de fertilizare


Bebeluşul este al unei mame de 42 de ani din Statele Unite care a făcut tratamente de fertilizare timp de zece ani. Anul trecut, un embrion îngheţat în 1990, aparţinând unui alt cuplu a fost implantant în uterul femeii. Embrionul implantat a fost creat acum 20 de ani împreună cu alţi patru pentru o femeie care urma proceduri de naştere in vitro. Din cei cinci embrioni creaţi, unul a fost implantat cu succes, iar cuplul i-a donat pe ceilalţi patru, care au fost îngheţaţi.

Cercetătorii au susţinut mereu că embrionii îngheţaţi nu-şi pierd calităţile.
Toţi cei patru embrioni au fost folosiţi acum pentru o nouă procedură de fertilizare. Din cei patru, doar doi au putut fi implantaţi cu succes în uterul mamei de 42 de ani. Unul dintre ei a prins şi, după 17 săptămâni, bebeluşul a fost scos la lumină. O perioadă normală de gestaţie la o femeie însărcinată este de 40 de săptămâni. Acesta nu e primul bebeluş care vine pe lume dintr-un embrion îngheţat, dar e cel care a fost conservat cel mai mult, respectiv 20 de ani.

Există o întreagă dezbatere etică în legătură cu îngheţarea embrionilor.
Prin metode tehnologice, naşterea copiilor ar putea fi programată, iar planificarea familială ar intra într-o nouă epocă. De gheaţă!