„Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (...) Sunt discuţii ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculaţie la acest moment”, a declarat Felix Bănilă.
Procurorul-şef DIICOT a precizat că anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici, însă nu a putut oferi mai multe informaţii, relatează Mediafax.
Întrebat ce urmează în anchetă, Bănilă a răspuns: „De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus - şi corect s-a spus - că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva.”
Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat DIICOT.
Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susţinut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.
Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a precizat că raportul INML arată că oasele găsite în butoiul din casa din Caracal conţin ADN-ul Alexandrei, de aceea anchetatorii consideră că lucrurile sunt deja clare, însă cercetările nu sunt oprite. „La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezultă că a fost identificat profilul genetic al minorei, în proporţie de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, însă cercetările continuă”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă.