HOSPICE Casa Speranței aniversează 25 de ani prin lansarea Academiei de Optimism

La aniversarea de 25 ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a dat startul Campaniei „Academia de Optimism“, o platformă de e-learning și de strângere de fonduri (www.academiadeoptimism.ro) și, alături de Universal Music România, lansează “Imnul optimismului”, un proiect All Stars, cu artiști din portofoliul casei de discuri.

Liviu Teodorescu, Nicole Cherry, Alina Eremia, Lora, Dorian Popa, Doru Todoruț (Deepcentral), Sore, Giulia se numără printre artiștii MediaPro Music/Universal Music care au înregistrat piesa “Imnul Optimismului” în studioul HaHaHa Production. Partea video a proiectului este semnată de către Andrei Stan. Videoclipul este disponibil pe https://www.hospice.ro/25-de-ani/ și pe https://www.youtube.com/watch?v=1naHY3hA9RQ

Atât piesa, cât și videoclipul, au fost lansate in cadrul evenimentului aniversar HOSPICE, care a avut loc pe 8 iunie 2017, la Crowne Plaza, în prezența artiștilor, jurnaliștilor si susținătorilor cauzei HOSPICE, cei fără de care fundația nu ar fi reușit să fie aproape până acum de 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile și de toți cei dragi acestora.

La eveniment, despre impactul pe care HOSPICE îl are în România de 25 de ani, au vorbit Marina Sturdza, patron onorific al fundației, Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Speranței, conf. dr. Daniela Moșoiu, director de programe educaționale și dezvoltare națională al organizației, Mirela Nemțanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței și Irina Margareta Nistor, decanul Academiei de Optimism.

Unul dintre primii pacienți îngrijiți de HOSPICE a fost un tânăr, Ciprian. Atunci când el a plecat dintre noi, mama lui, a venit la mine și mi-a dat un carnețel pe care Ciprian îl lăsase special pentru mine. Pe prima lui pagină, Ciprian mi-a scris: «Promite-mi, te rog, că vei fi mereu prietenul meu. Eu promit.» Astfel de cuvinte, trăiri și momente sunt cele care m-au făcut să merg mai departe”, a spus Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Speranței.

HOSPICE este cea mai mare organizație din țară care oferă gratuit servicii complete de îngrijire paliativă.

Organizația a căpătat aceste dimensiuni datorită celor care au crezut în valorile cauzei noastre, datorită celor care au înțeles că oamenii au dreptul la demnitate, grijă și respect în fiecare clipă a vieții lor”, a spus Mirela Nemțanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței.

La începutul anilor ’90, conceptul de îngrijire paliativă era complet necunoscut în România. HOSPICE Casa Speranței și-a început activitatea în 1992, cu o mică echipă, la Brașov. Ajutorul organizației se îndrepta atunci către cei aflați la finalul vieții, dupa o lungă suferință și luptă cu un diagnostic necruțător. În timp, îngrijirea paliativă a început să se adreseze tuturor persoanelor cu boli incurabile sau diagnostice grave, cu prognostic limitat de viață.

Echipa HOSPICE Casa Speranței s-a mărit, iar organizația a inaugurat, tot la Brașov, în 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din țară. Peste 12 ani, HOSPICE avea să înființeze un centru similar, mult mai încăpător, la București.

După un sfert de secol de activitate, HOSPICE Casa Speranței dezvoltă un centru socio-medical la Adunaţii Copăceni. Proiect unic în Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care suferă de o boală incurabilă şi va contribui simţitor la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, HOSPICE Casa Speranţei îşi doreşte ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială.

Puteți sprijini acest proiect donând 2 euro recurent prin SMS la 8844 cu mesajul: OPTIMISM (SMS valabil doar în rețelele Orange, Vodafone și Digi Mobil).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod